Pakka ei pysynyt kasassa liigan loppuun asti – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
05.12.2023

Pakka ei pysynyt kasassa liigan loppuun asti

Slovakian kanssa pelatusta tasapelistä jäi tahra Helmarien saldoon Kansojen Liigassa.

Helmarien taival historian ensimmäisessä Kansojen Liigassa päättyi 2-2 (1-1) tasapeliin Slovakiaa vastaan. Pistejako toi tahran Helmarien muuten niin moitteettomaan saldoon, muttei ratkaissut mitään. Suomen lohkovoitto ja nousu Kansojen Liigan A-ryhmään oli sinetöitynyt jo aikaisemmin. Slovakia kuitenkin aiheutti ensimmäisen pistemenetyksen ja teki ensimmäiset maalit Suomen verkkoon.

Suomen ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun Emmi Alanen iski Helmarit johtoon jo toisella peliminuutilla. Pallon slovakkipelaajalta riistänyt Oona Siren ja hänen syöttönsä Alaselle jatkanut Oona Sevenius tekivät avausmaaliin mainion esityön. Slovakian puolustuslinja unohti Alasen täysin vapaaksi keskittyessään tarkasti pallollisen Seveniuksen pitämiseen.

Diana Lemešová pääsi tasoittamaan pelin puolen tunnin toisella puolella. Keskityspallo pomppi pelaajalta toiselle Suomen boksissa jonkin aikaa, kunnes Lemešová laukoi ruuhkan takaa tilanteeksi 1-1.

Slovakia kaatoi kylmää vettä Suomen niskaan toisen puoliajan puolivälissä. Ria Ölingin löysän puolustamisen vuoksi Mária Mikolajová pääsi ampumaan Slovakian johtoon harvalukuisen yleisön riemuksi.

Jutta Rantala viimeisteli pistejakoon oikeuttaneen 2-2 osuman. Se oli samalla kiistatta ottelun mutta miksei myös Helmarien koko Kansojen Liigan taipaleen yksi komeimmista maaleista. Rantalan laukaus rangaistusalueen kulma lähettyviltä liiti komeasti ja vastustamattomasti Slovakian maalin takayläkulmaan.

Suomen loppusaldoksi Kansojen Liigan alkulohkossa tulee viisi voittoa ja yksi tasapeli. Maalieroksi muodoistui 18 tehtyä ja nämä kaksi Trnavassa päästettyä maalia. Lohkovoittonsa ansiosta Suomi pelaa ensi kesän EM-karsinnat isojen maiden joukossa A-ryhmässä.

A-ryhmän myötä Helmarit saa kaksi tilaisuutta lunastaa paikan Sveitsin emännöimiin EM-kisoihin. A-ryhmän karsintalohkojen kaksi parasta pääsevät suoraan lopputurnaukseen. Kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet saavat vielä mahdollisuuden jatkokarsinnoissa.

Espanja, Hollanti, Ranska sekä Saksa voittivat A-ryhmän lohkot ja ne etenevät Kansojen Liigan mitalipeleihin. Englanti, Italia, Itävalta ja Tanska sijoittuivat lohkokakkosiksi. Belgia, Islanti, Norja ja Ruotsi joutuvat karsimaan paikoistaan Bosnia-Hertsegovinaa, Kroatiaa, Serbiaa ja Unkaria vastaan. Arvontojen perusteella karsinnoista voi muodostua Balkan - Pohjoismaat -multimaaottelu.

Suomen mukana Irlanti, Puola ja Tshekki nousevat A-ryhmään. Ne syrjäyttävät lohkojensa viimeisiksi jääneet maat, jotka ovat Portugali, Skotlanti, Sveitsi ja Wales.

Ti 5.12.2023, Trnava, Štadión Antona Malatinského
Slovakia - Suomi 2-2 (1-1)
2. 0-1 Emmi Alanen
32. 1-1 Diana Lemešová
61. 2-1 Mária Mikolajová
70. 2-2 Jutta Rantala
yleisöä: 274

Artikkeliin liittyviä aiheita: