PalloTV - KPV tukeutuu portugalilais-oppeihin
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.12.2023

KPV tukeutuu portugalilais-oppeihin

Goncalo Pereiran palkkaamisella seura haluaa satsata vähiä pelimerkkejä valmennuksen laatuun.

Kokkolan Pallo-Veikkojen ympärillä vallinnut hiljaisuus on päättynyt. Ykkösestä uuteen Ykköseen pudonnut KPV on palkannut päävalmentajakseen 34-vuotiaan portugalilaisen Goncalo Pereiran. Valinnallaan kokkolalaiset liittyvät siihen sankkaan suomalaisseurojen joukkoon, jotka luottavat valmennuksessaan nuoriin espanjalais- tai portugalilaisluotseihin.

Nuoresta iästään huolimatta Goncalo on toiminut valmentajana jo pitkään. Hänen ensimmäiset valmennustehtävänsä olivat Sporting CP:n junioreissa, kun Pereira oli vasta 18-vuotias. Sen jälkeen hän on toiminut erilaisissa valmennusrooleissa mm. Norjassa, Ruotsissa ja Latviassa.

Pitkästä urastaan huolimatta Pereiran kokemus päävalmentajan tehtävistä on kapea. Vastuuvalmentajana hän on toiminut viimeksi kaudella 2022, jolloin Pereira luotsasi Norjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelannutta Florø SK:ta.

Palkkaamalla ulkomaisen päävalmentajan KPV uskoo saavansa valmennuksen uudelle tasolle.

- Elämme tiukalla budjetilla, mutta valmennus on osa-alue, johon haluamme erityisesti panostaa. Tasokas valmennus antaa mahdollisuuden myös KPV:n strategian mukaiselle pelaajakehitykselle, sopimusneuvotteluita vetänyt seuran hallituksen jäsen Joni Sorvoja toteaa KPV:n verkkosivuilla.

Pereira oli loppusuoralla kotimaisen nimen kanssa, mutta ennen kaikkea KPV halusi tuulettaa kaupungin jalkapalloilmapiiriä.

- Etsimme edustusjoukkueelle valmentajaa lähtökohtaisesti Kokkolan ulkopuolelta, Sorvoja paljastaa KPV:n verkkosivuilla.

Valmentajakysymyksen ratkettua KPV käy seuraavaksi käsiksi pelaajasopimuksiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita: