PalloTV - KuPS:n tähtipelaajia siirtyy ulkomaille
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
28.12.2023

KuPS:n tähtipelaajia siirtyy ulkomaille

Anni Hartikainen pelaa seuraavat kolme kautta ruotsalaisessa FC Rosengårdissa. Oona Siren (kuvassa) siirtyy norjalaiseen Lilleström SK:hon. Myös hänen sopimuksensa on kolmivuotinen.

Kuopion Palloseura on ollut aktiivinen Kansallisen Liigan siirtomarkkinoilla, mutta tulevien lisäksi myös lähtijöiden ovella on liikettä. Seuran tähtipelaajista Anni Hartikainen ja Oona Siren jatkavat kohti kovempia sekä rahakkaampia kenttiä.

Kansallisen Liigan vuoden pelaajana palkittu Hartikainen siirtyy Ruotsin pääsarjan Damallsvenskanin seuraan FC Rosengårdiin. Hartikaisen sopimus on kolmivuotinen ja ulottuu kauden 2026 loppuun saakka.

- Anni on yksi Suomen suurimmista lahjakkuuksista ja pelaa jo nyt hyvin kypsällä tavalla. Hän on hyökkäävien ominaisuuksien moderni laitapuolustaja, joka sopii meille mainiosti, malmöläisseuran urheilujohtaja Therese Sjögran kommentoi seuran verkkosivuilla.

Hartikaiselle hyppy Kuopiosta lahden yli Ruotsiin on luonnollinen osa jalkapallouran jatkumoa.

- Tämä on seuraava askel urallani, Hartikainen kiteyttää siirtonsa perinteisten korulauseiden seassa FC Rosengårdin kotisivuilla.

Hartikaisen nimi nousi hetkeksi kaikkien huulille alkukuusta, kun hän myöhästyi Palloliiton palkintogaalassa olleille järjestetyltä Helmarien lennolta Slovakiaan. Herätyskellogaten myötä Hartikainen pudotettiin maajoukkueesta.

Kuopiolaisen jalkapallokoulun kasvatti Hartikainen pelasi KuPS:n liigajoukkueessa viidellä kaudella. Hän debytoi Naisten Liigassa vasta 15-vuotiaana kaudella 2019. Hartikaisella on tilillään jo 82 liigaottelua, vaikka hänellä on ikää vasta 20 vuotta.

Hartikaisen uusi seura FC Rosengård on yksi Euroopan kovimmista naisjalkapalloseuroista. Viime kaudella se sijoittui vasta seitsemänneksi Damallsvenskanissa, mutta UEFA:n seurarankingissa Rosengård on edelleen 20 parhaan joukossa. Malmö FF:n aikaiset vuoden mukaan luettuna seuralla on 13 Ruotsin mestaruutta, yhtä monta kakkossijaa sekä viisi Ruotsin cup-voittoa.

Lillestrøm oli Norjan suurseura 2010-luvulla

Oona Siren on allekirjoittanut niin ikään kolmivuotisen sopimuksen norjalaisen Lillestrøm SK:n kanssa. Naisten jalkapallossa seura käyttää nimeä LSK Kvinner FK.

Sirenille siirtyminen Norjaan on yksi askel kohti oman jalkapallouran huippua.

- Jalkapalloilijana minulla on aina ollut kovat tavoitteet. Siirtyminen isompaan ja vaativampaan liigaan on ollut tähtäimessäni. Tiedän, että Toppserien on hyvä sarja, Siren lausuu LSK:n kotisivuilla.

Siren lähtee ulkomaille kuuden pääsarjavuoden tuoma kokemus takanaan. Hän on pelannut Naisten Liigaa ja Kansallista Liigaa kahdessa seurassa - Tikkurilan ja Kuopion Palloseuroissa. Siren siirtyi KuPS:aan kaudeksi 2022 sen jälkeen, kun TiPS luopui sarjapaikastaan talousvaikeuksien vuoksi.

Sirenillä on pelattuna peräti 134 liigaottelua.

Sirenin tulevan seuran LSK:n suuruuden vuodet ajoittuivat 2010-luvulle, jolloin se voitti seitsemän Norjan mestaruutta - kuusi niistä peräkkäin vuosina 2014-19. Maan mestaruuksien lisäksi LSK kruunattiin viidesti Norjan cup-voittajaksi.

Mikä tulee ylös, tulee vääjäämättä myös joskus alas. Tällä vuosikymmenellä LSK on pyörinyt terävimmän kärjen alapuolella. Päättyneellä kaudella seura sijoittui kolmanneksi Toppserienissä.

Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: