PalloTV - Suomen Palloliitto oikaisi: Naisten Ykkösen voittaja nousee suoraan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.01.2024

Suomen Palloliitto oikaisi: Naisten Ykkösen voittaja nousee suoraan

Tämän kauden päätteeksi Kansallisesta Liigasta putoaa suoraan kolme joukkuetta. Liigakarsintaa ei ole tulossa.

Suomen Palloliitto on joutunut oikaisemaan jo lokakuussa julkaistua uutista, jossa summattiin Kansallisen Liigan sarjauudistusta koskevat faktat. Silloin kerrottiin, että Naisten Ykkösen voittaja karsisi paikasta liigan kahdeksanneksi sijoittuneen kanssa. Nyt on tiedotettu, ettei liigakarsintaa järjestetä. Kolme viimeistä putoaa liigasta ja Ykkösen voittaja nousee suoraan.

Tämän kauden jälkeen Kansallinen Liiga ja Naisten Ykkönen yhdistyvät yhden Kansallinen-brändin alle. Kaudesta 2025 lähtien Kansallisessa Liigassa tulee olemaan ainoastaan kahdeksan ja uudessa Kansallisessa Ykkösessä kymmenen joukkuetta.

Sarjauudistusta on jo markkinoitu 18 joukkueen kokonaisuutena, mutta kyseessä on silti kaksi yhteisen logon alla toimivaa eri sarjaa. Sarjamuotoinen liigakarsinta linkittää Kansallisen Liigan ja uuden Kansallisen Ykkösen toisiinsa. Liigan kaksi huonointa ja Ykkösen neljä parasta taistelevat kahdesta paikasta auringossa kaksinkertaisessa karsintasarjassa.

Siirtymä uusiin sarjoihin toteutetaan tällä kaudella. Kansallisen Liigan supistaminen kahdeksaan joukkueeseen toteutetaan pudottamalla peräti kolme kymmenestä hakemaan vauhtia Ykkösestä kaudeksi 2025. Ykkösen voittaja saa ykkössijastaan palkinnon sarjanousun muodossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: