PalloTV - TPS hankki nuoren kaksikon Oulusta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.01.2024

TPS hankki nuoren kaksikon Oulusta

Turkulaisten kokoonpanossa on nyt 13 sopimuspelaajaa.

TPS on solminut kaksivuotiset sopimukset Lasse Ikosen (kuvassa) ja Elias Collinin kanssa. Molemmat siirtyvät Aurajoen rannalle AC Oulun palveluksesta.

Ikonen on syntynyt Yhdysvalloissa, mutta jalkapallo-oppinsa hän on saanut Oulussa. OLS:n kasvatti pelasi ensimmäiset miesten pelinsä AC Oulun paidassa jo 16-vuotiaana. Kaudella 2019 hän sai tililleen neljä Ykkösen ottelua. Ikonen pelasi AC Oulussa ja OLS:ssa myös kaudet 2020-21 ja 2023. Kaudella 2022 hän oli lainassa helsinkiläisen IF Gnistanin joukkueessa.

Täksi kaudeksi Ikonen jäi ilman sopimusta AC Oulussa. Hän lähti hakemaan uutta ympäristöä ja valitsi TPS:n testileirin uuden sukupolven valmentajan vuoksi.

– Kun kuulin, että Miika Nuutinen tulee Tepsiin päävalmentajaksi ja täällä puhaltavat vahvasti uudet tuulet, niin se kuulosti tosi mielenkiintoiselta mahdollisuudelta. Testijaksolla minulle jäi tosi hyvä kuva meidän valmennustiimimme ammattitaidosta ja treenien laadusta, Ikonen kommentoi TPS:n verkkosivuilla.

– Hain pelipaikkaa korkealta tasolta hyvästä ympäristöstä, ja uskon, että TPS tarjoaa minulle hyvän mahdollisuuden ottaa seuraava askel urallani. Monivuotinen sopimus merkitsee sitä, että kyseessä ei ole mikään satasen pikajuoksu, vaan pidempi prosessi. Tavoitteeni on kehittyä pelaajana hyvässä ympäristössä ja auttaa Tepsiä nousemaan Veikkausliigaan.

Ikonen on viihtyy parhaiten keskikentän keskustassa tai pohjapelaajana.

Ikosen ikätoveri Collin on Nurmijärven Jalkapalloseuran kasvatti, joka siirtyi Käpylän Pallon kautta Valkeakoskelle. FC Hakassa vietetyn kauden jälkeen Collin siirtyi AC Ouluun, mutta vastuu molemmissa seuroissa jäi vähäiseksi. Kahden vuoden aikana hänelle kertyi 22 liigaottelua.

TPS:stä laitapuolustajana pelaava Collin etsiikin suurempaa vastuusta.

– Päävalmentaja Miika Nuutinen otti minuun yhteyttä ja kertoi, millaista prosessia Tepsissä aletaan rakentaa. Kiinnostuin heti, sillä olen pelannut Miikan valmennuksessa Käpylän Pallon B-junioreissa ja koin silloin menneeni pelaajana paljon eteenpäin. Tavoitteena on, että sama toistuu nyt täällä Turussa, Collin kertoo TPS:n verkkosivuilla.

Kahden uuden kasvon myötä TPS:n sopimuspelaajien katras kasvaa 13:een nimeen. Collinin ja Ikosen lisäksi TPS:n tulopuolella ovat Oscar Häggström (Klubi 04) ja Baba Mensah (VPS). Pääasiassa junioreissa tai reservijoukkueessa pelanneista sopimuspelaajien joukkoon ovat liittyneet Veeti Pohtio ja Eero Uusitalo. Jatkosopimuksen ovat tehneet mm. Riku Riski ja Umar Bala Muhammed.

Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: