PalloTV - RoPS:n kärkeen kova luu - Roiha palaa kotiin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.01.2024

RoPS:n kärkeen kova luu – Roiha palaa kotiin

Seuran viime kauden paras maalintekijä Tomas Varhi on solminut jatkosopimuksen.

Parin kilpailullisesti näkymättömän vuoden jälkeen valtakunnallisiin sarjoihin palannut RoPS on tehnyt kovan kaappauksen. Hyökkääjä Simo Roiha palaa rovaniemeläisten riveihin kaksivuotisen etelän kiertueen jälkeen. Roihan sopimus yltää kauden 2025 loppuun. RoPS sai kiinnitettyä myös hyökkäyspään nuoria nimiä - päällimmäisenä viime kaudella 13 maalia Kakkosessa viimeistellyt Tomas Varhi.

Roiha on rovaniemeläisen jalkapallomyllyn tuote, joka pelasi pitkään FC Santa Clausissa ja RoPS:ssa. Hän lähti kokeilemaan siipiensä kantavuutta kauden 2018 jälkeen ja päätyi KPV:n palvelukseen kahden vuoden ajaksi.

Roiha palasi vielä RoPS:aan, mutta seuran konkurssin partaalle vieneet talousvaikeudet ajoivat miehen etsimään uutta työnantajaa. Sellainen löytyi Turusta, jossa Roiha pelasi TPS:n riveissä yhden kauden ajan. Viime kaudella hän oli KTP:n palveluksessa.

Roihan tilille on kertynyt 150 liigaottelua ja 23 maalia. Toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eli vanhassa Ykkösessä Roiha oli vielä tehokkaampi tehden 25 täysosumaa 71 ottelussa.

- RoPS merkitsee minulle paljon ja se on tietyllä tavalla aina etusijalla muihin seuroihin verrattuna. Täällä on hyvä toimintaympäristö, Rovaniemellä on perhettä ja kavereita ja valmentaja on hyvä. Kaikki asiat hoituivat seurajohdon puolelta sujuvasti, joten lopulta päätös paluusta oli aika helppo, Roiha kommentoi paluutaan RoPS-paitaan.

Varhi ja Savolainen kaksivuotisiin sopimuksiin

RoPS sai kiinnitettyä myös kaksi nuorta hyökkääjää. Tomas Varhi ja Aapo Savolainen jatkavat pelaamista Napapiirillä ainakin seuraavat kaksi kautta.

Varhi on 22-vuotias tamperelaislähtöinen keskushyökkääjä, joka opiskelee Rovaniemellä. Viime kaudella hän oli ylivoimaisesti RoPS:n paras maalintekijä viimeisteltyään 13 osumaa Kakkosessa ja yhden nousukarsinnoissa. Toiseksi parhaat maalintekijät - Kimi Isometsä ja Antoine Lemarie - jäivät viiteen maaliin.

Kemin Palloseura on Savolaisen kasvattiseura. Hän pelasi myös TP-47:ssä ja Kemi City FC:ssä ennen hakeutumistaan Rovaniemelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita: