PalloTV - Kaikki seurat saivat lisenssin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.02.2024

Kaikki seurat saivat lisenssin

Ykkösliigaan nostetun Käpylän Pallon jättämän aukon täyttää KuPS Akatemia.

Kaikki miesten uuden Ykkösen seurat ovat läpäisseet Suomen Palloliiton lisenssikomitean seulan ja ovat saaneet vahvistuksen alkaneen kauden sarjapaikalleen. Samalta istumalta komitea myönsi lisenssit myös naisten Ykkösen seuroille.

Ykköstä on jouduttu täydentämään kahdella joukkueella. JIPPO ja KäPa jättivät aukon sarjaan, koska ne nostettiin yhtä porrasta ylemmäksi Ykkösliigaan. JIPPO täydentää Veikkausliigaan nostetun Gnistanin paikan ja Käpylän Pallo tulee sarjapaikastaan osakeyhtiön konkurssin vuoksi luopuneen HIFK:n tilalle.

Ykköseen nostettiin uusina joukkueina jyväskyläläinen FC Vaajakoski ja KuPS ry:n pyörittämä KuPS Akatemia. Tamperelainen Ilves-Kissat oli täydennysmenettelyssä mukana ja jonossa ennen KuPS Akatemia, mutta seura veti hakemuksensa pois omien talousvaikeuksien vuoksi. Ilves-Kissojen taru jatkunee Kakkosessa uuden ulkomaisessa omistuksessa olevan osakeyhtiön voimin.

Täydennysten myötä uudesta Ykkösestä on tulossa voimallisesti pohjoisen sarja. Jos rajan vetää Keski-Suomen hujakoille eli sinne missä Kakkosen C-lohkoa yleisimmin on pelattu, jopa kuutisenkymmentä prosenttia Ykkösen seuroista ja joukkueista on pohjoisesta. Vain pääkaupunkiseudun neljä joukkuetta ja eteläistä osaa Länsi-Suomesta edustava FC Jazz ovat pohjoisen ympyrän ulkopuolelta.

Ykkösliiga on sen sijaan vahvasti eteläpainotteinen sarja. Saman suuruinen osuus eli 60 prosenttia seuroista sijaitsee Lahden eteläpuolella. FF Jaro ja SJK Akatemia ovat Ykkösliigan pohjoisimmat joukkueet. Itä-Suomea edustavat JIPPO ja MP.

Otteluohjelma valmistunee pikapuoliin.

Artikkeliin liittyviä aiheita: