|
21.02.2024

Helmarien maaotteluvuosi alkoi helpolla voitolla Filippiineistä

Oona Sevenius iski hattutempun vastustajan verkkoon.

Suomen naisten maajoukkueen pelikausi alkoi leveällä 4-0 (3-0) voitolla Filippiineistä. Oona Sevenius johti Helmarien näytöstä tekemällä hattutempun vastustajan verkkoon. Tämä peli oli Espanjan leiriin kuuluva harjoitusmaaottelu. Leirin ohjelmassa oleva Pinatar Cup alkaa lauantaina, jolloin pelataan välierä Sloveniaa vastaan.

Ottelun tapahtumien perusteella oli vaikea uskoa, että vastassa oli viime kesän MM-kisoihin selvinnyt maa. Aavistuksen verran himmennetyilläkin lyhdyillä Suomi hallitsi palloa suurimman osan ajasta ja vei kenttätapahtumat suvereenisti. Filippiinit sai pari kulmapotkua, mutta pelitilanteessa se ei päässyt hätyyttelemään kertaakaan ensimmäisen maaottelunsa pelanneen Anna Koivusen vartioimaa maalia.

Filippiinien matalan blokin puolustus aukeni vajaan puolen tunnin yrittämisen jälkeen. Avausmaalin viimeisteli Sevenius, joka päätti vasemmalta laidalta rakennetun hyökkäyksen tarkkaan laukaukseen kahden puolustajan välistä. Pari minuuttia myöhemmin Eva Nyström puski lähietäisyydeltä ruuhkan keskeltä Helmarit 2-0 johtoon.

Peli oli taputeltu pari minuuttia ennen taukovihellystä. Sevenius löysi etukulmasta pienen aukon ja tykitti Helmarit kolmen maalin karkumatkalle. Hyökkäys rakennettiin jälleen vasemmalta.

Kolmen maalin taukojohto ei lupaillut suuria toiselle puoliajalla. Vaihtoruljanssin jälkeen joukkueiden peli haki uomiaan. Seuraavan ja viimeisen kerran Filippiinien maaliverkko heilui 70. minuutin toisella puolella. Sevenius viimeisteli hattutemppunsa sijoittamalla Emma Koiviston puskupudotuksen ohi Filippiinien maalia vartioineen Olivia McDanielin.