PalloTV - Helmarit voitti Pinatar Cupin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.02.2024

Helmarit voitti Pinatar Cupin

Loppuottelu venyi rangaistuspotkukilpailuun, jossa Tinja-Riikka Korpela nousi sankariksi kahdella torjunnallaan.

Suomi voitti Espanjan harjoitusleirin viimeisessä ottelussa Skotlannin. Helmarit oli parempi Pinatar Cupin finaalin rangaistuspotkukilpailussa maalein 5-4. Maaotteluiden tilastohistoriaan kirjataan kuitenkin varsinaisen peliajan lopputulos, joka oli tasapeli 1-1 (0-1).

Suomen ainoan maalin viimeisteli Oona Sevenius. Katariina Kosola lähetti vasemmalta nappikeskityksen, jonka Sevenius puski melko läheltä Skotlannin maaliin. Suomella oli kaksi muutakin hyvää maalintekopaikkaa, joista molemmat tarjoiltiin Linda Sällströmille. Hän pääsi kokeilemaan nostoa, mutta ensimmäinen osui etutolppaan ja toinen laskeutui ylärimaan.

Skotlanti pääsi yrittämään maalintekoa lähinnä erikoistilanteista. Skoteilla oli toistakymmentä kulmapotkua, mikä on osoitus Helmareilla usein tasavertaisia tai kovempia vastustajia vastaan syltänneen puolustuspelaamisen onnistumisesta ainakin lupauksia herättävästi.

Skotlanti teki tasoituksensa myös erikoistilanteesta. Tinja-Riikka Korpela torjui eteensä Erin Cuthbertin noin 20 metristä ampuman vapaapotkun. Skotlannin maalitykki Martha Thomas ampui irtopallon Suomen maalin perukoille.

Varsinaisen peliajan päätyttyä tasan Pinatar Cupin loppuottelu siirtyi ratkottavaksi rangaistuspotkukilpailussa. Korpela nousi rankkarikisan sankariksi tekemällä tyhjiksi skottipelaajien kaksi viimeistä yritystä.

Skotlannin lisäksi Suomi kohtasi Espanjan leirillä Slovenian (1-0) ja Filippiinit (4-0). Otteluiden oli määrä marinoida Helmarit iskukuntoon tulevia EM-karsintoja varten. Suomi pelaa karsintojen A-liigassa, joiden lohkot arvotaan ensi viikon tiistaina. Karsintojen ensimmäiset ottelut pelataan huhtikuun alussa, toiset touko-kesäkuun vaihteessa ja viimeiset heinäkuussa. Jatkokarsinnat ovat edessä loppuvuodesta.

Ti 27.2.2024, San Pedro del Pinatar, Pinatar Arena
Skotlanti - Suomi 1-1 (0-1), rp 4-5
21. 0-1 Oona Sevenius
75. 1-1 Martha Thomas
yleisöä: 200

Artikkeliin liittyviä aiheita: