PalloTV - Minihelmarien kisaunelma murusiksi

Uutinen
|
27.02.2024

Minihelmarien kisaunelma murusiksi

Portugali oli selvästi parempi lohkovoiton ja EM-kisapaikan ratkaisseessa ottelussa.

Suomen U17-tyttöjä ei nähdä ikäluokan EM-lopputurnauksessa. Portugalissa pelatun jatkokarsintaturnauksen viimeisessä ottelussa Minihelmarit hävisi emäntämaalle luvuin 1-3 (1-1) ja jäi lohkossaan toiselle sijalle. Suomelle olisi riittänyt tasapeli kisapaikan varmistamiseksi. EM-lopputurnaus pelataan Malmössä ja Lundissa toukokuussa.

Ensimmäisen kerran maaliverkko heilahti parinkymmenen minuutin jälkeen, kun Portugali katkoi vajaaksi jääneen maalivahdin avauksen ja pääsi hyökkäämään kohti Suomen maalia.

Minihelmarit tuli peliin mukaan puolen tunnin kohdalla. Kaikissa jatkokarsintaturnauksen otteluissa maalin tehnyt Jelena Todoshchenko hiljensi portugalilaisyleisön iskettyään pallon verkkoon kulmapotkun jälkitilanteessa.

Voittomaali syntyi reilun tunnin jälkeen. Portugali oli pyöritellyt peliä pitkään omalla hyökkäysalueellaan. Suomi kävi näyttäytymässä toisessa päässä, minkä jälkeen Portugali rakensi hitaan hyökkäyksen sivurajaheiton jälkeen. Matilde Vaz lähetti keskityksen päätyrajan läheltä ja hänen kaimansa Matilde Nave nousi takaa iskien pallon voimalla verkkoon.

Ottelun loppuratkaisu tuli kymmenen minuuttia myöhemmin. Melisa Arifi kaatoi portugalilaispelaajan ja rikkeestä tuomitusta rankkarista Carolina Simões viimeisteli loppuluvut.

Portugali voitti ottelun täysin ansaitusti. Suomen päävalmentaja Akan Okomoh tunnusti vastustajan paremmuuden rehdisti.

- Portugali oli parempi, eikä tänään ollut meidän päivämme. Kakkossija ei lohduta yhtään. Halusimme ehdottomasti voittaa lohkon ja edetä kisoihin, Okomoh kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivujen otteluraportissa.

- On haikeaa lopettaa projekti tähän, koska meillä kaikilla olisi ollut vielä paljon annettavaa. Onneksi näille hienoille nuorille pelaajille tulee vielä uusia mahdollisuuksia – matka jatkuu vanhemmissa ikäluokissa hyvissä käsissä.