PalloTV - Pikkuhelmareilla mahdollisuus EM-kisapaikkaan
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
27.02.2024

Pikkuhelmareilla mahdollisuus EM-kisapaikkaan

Jatkokarsintalohkon voittamiseksi Suomelle riittää tasapeli Portugalia vastaan. Ottelu pelataan tänään alkuillasta.

Suomen U17-tyttöjen maajoukkue jahtaa tosissaan paikkaa Ruotsissa pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Pikkuhelmarit avasi Portugalissa pelattavan karsintaturnauksen 5-0 voitolla Kosovosta – toisessa pelissään Suomi kukisti Islannin maalein 2-1. Joukkue majailee kuudella pisteellä lohkokärjessä tasapisteissä Portugalin kanssa, mutta Suomella on parempi maaliero. Vain lohkovoittaja etenee Ruotsissa toukokuussa pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

– Kävimme eilen pyörähtämässä Lissabonin keskustassa ja saimme ajatuksia pois jalkapallosta. Saimme kuormaa alas sekä henkisesti että fyysisesti – tänään olemme jatkaneet töitä treenikentällä sekä palaverihuoneessa. Terveystilanteemme on hyvä, ja kaikki pelaajat ovat käytettävissämme huomenna, päävalmentaja Akan Okomoh avaa.

Kosovoa vastaan hattutempun mättänyt ja Islanti-pelissä Suomen avausmaalista vastannut Jelena Todoshchenko kertoo, että joukkueella riittää energiaa viimeiseen puristukseen. Hyökkääjä uskoo, että
kaksinkamppailuilla ja taisteluilmeellä on iso merkitys Portugalia vastaan pelattavassa ottelussa.

– Kahden pelin jälkeen on tosi hyvät fiilikset, ja uskon, että voimme voittaa vielä kolmannen ottelun ja saavuttaa kisapaikan. Islanti-peli meni jännittäväksi, mutta uskoin loppuun asti siihen, että teemme tarvittavan maalin. Pelit painavat jonkin verran jaloissa, mutta meillä riittää virtaa – meillä on tosi hyvä joukkuehenki, ja kaikki kannustavat ja tukevat toisiaan, Todoshchenko sanoo.

Syksyn EM-karsinnoissa Portugali nollasi sekä Bosnia-Hertsegovinan että Tshekin, joten vastustajalta voi odottaa hyvin tiivistä puolustusta.

– Portugali on taitava joukkue, kuten aiemmatkin vastustajamme. Ryhmä on hyvin valmennettu ja taktisesti joustava. He vaihtoivat lähes koko avauskokoonpanonsa Kosovo-peliin, ja osa Islanti-matsissa pelanneista runkopelaajista huilasi lauantaina, Okomoh toteaa.

– Olemme nähneet Portugalin kaikki maaottelut kuluneen vuoden ajalta – olemme analysoineet tarkkaan, millainen vastustaja meille on luvassa. Portugali on tehnyt kokeillut eri asioita eri peleissä sekä otteluiden aikana, ja meidän täytyy varautua taktisiin muutoksiin pelin sisällä, päävalmentaja jatkaa.

– Olemme pyrkineet valmistamaan pelaajia henkisesti. Painetila on iso, mutta olemme pelanneet kovan paineen otteluita myös aiemmin. Emme lähde huomenna miettimään sitä, että meille riittää tasapeli –haluamme voittaa Portugalin ja päättää karsinnat hyvään jalkapallo-otteluun. Mentaalinen puoli tulee olemaan todella merkittävässä roolissa viimeisessä pelissämme.

Jatkokarsintalohkon viimeinen ottelu Portugalia vastaan alkaa klo 17.00 Suomen aikaa. Se on nähtävissä ilman selostusta Palloliiton Youtube-kanavalla.

Lähde: Suomen Palloliitto/PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: