PalloTV - Naisten EM-karsintojen lohkot arvottu
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
05.03.2024

Naisten EM-karsintojen lohkot arvottu

Helmarit kisaa lopputurnauspaikoista Hollannin, Italian ja Norjan kanssa.

Naisten EM-kisojen lohkot arvottiin UEFA:n päämajassa Sveitsin Nyonissa. Karsinta pelataan uudenlaisella järjestelmällä, joka on sidottu Kansojen Liigan menestykseen. Suomi pelaa A-liigassa, jonka A1-lohkoon Helmarit arvottiin yhdessä Hollannin, Italian ja Norjan kanssa.

Helmarien päävalmentaja Marko Saloranta oli isossa kuvassa tyytyväinen arvonnan tulokseen, vaikka arpa ei heittänyt lohkoon mieluisia vastustajia kaikista koreista.

– Ykköskorista oli tietenkin tarjolla vain Euroopan absoluuttisia huippumaita, mutta Hollanti on sieltä ihan mieluinen vastustaja, ja kakkoskorista otamme mieluummin Italian kuin esimerkiksi Englannin. Kolmannessa korissa sen sijaan olisi ollut pari Norjaa mieluisampaa vastusta, mutta kokonaisuutena olen arvontatulokseen tyytyväinen, Saloranta kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

– Pohdimme Espanjassa arvontoja valmennustiimin kanssa, ja tietenkin meillä on mielissämme rakennettuna niin sanottu kuolemanlohko ja vaihtoehdot, mitkä voisivat olla mieluisampia. Lopullinen arvontatulos tuli vähän sieltä välistä, Saloranta summaa ja nosti Palloliiton verkkosivuilla esiin ns. kuolemanlohkon, jossa pelaavat Ranska, Englanti, Ruotsi ja Irlanti.

EM-karsintojen A-sarjan neljän lohkon kaksi parasta saavat suoran kisapaikan. Kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet etenevät jatkokarsintoihin yhdessä B- ja C-sarjoista tulevien maiden kanssa. Jatkokarsinnoissa pelataan kaksi kierrosta ja niissä jaetaan seitsemän kisapaikkaa.

EM-karsinta on ohi jo kesäkuun puoliväliin mennessä. Jatkokarsintojen ensimmäinen kierros pelataan lokakuussa ja viimeiset kisapaikat ovat selvillä marras-joulukuun vaihteessa.

Lopputurnaus pelataan Sveitsissä kesällä 2025.

Artikkeliin liittyviä aiheita: