PalloTV - "Näytön aika - Helmareilta odotetaan tulosta ja pelitavan kehittymistä", asiantuntija Ilkka Marttila
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
06.03.2024

”Näytön aika – Helmareilta odotetaan tulosta ja pelitavan kehittymistä”, asiantuntija Ilkka Marttila

EM-karsinnan A-liiga on naisten maajoukkueen ykkösjuttu tällä kaudella. Helmarien valmistautuminen matkalle Sveitsissä pidettävään lopputurnaukseen alkoi jo sen jälkeen, kun päävalmentaja Anna Signeul vaihtui Marko Salorantaan ja MM-karsinta päättyi jäämiseen ulos kisoista. Seuraava matka-askel otettiin eilen, kun EM-karsintojen lohkot arvottiin.

Asiantuntija Ilkka Marttila ruotii nyt PalloTV:n haastattelussa Helmarien alkanutta vuotta. Marko Salorannan päävalmentajuuden aikana Suomi on pelannut Kansojen Liigan B-sarjassa, Kypros Cupissa ja Pinatar Cupissa sekä yksittäisiä harjoitusotteluita Walesia, Slovakiaa, Islantia, Skotlantia ja Filippiinejä vastaan.

Voittosarakkeen laikka on kääntynyt tiuhaan tahtiin, kun Helmarit on pelannut pääasiassa selvästi itseään heikompia vastustajia vastaan. Miksi maajoukkueella on vaikea saada haastavia vastustajia? Onko Helmarien markkina-arvo romahtanut? Miten Pinatar Cup palveli valmistautumista kovatasoiseen EM-karsintaan vai palveliko ollenkaan?

Lohkoarvonnoissa varmistui, että Helmarit kisaa lopputurnauspaikasta Hollannin, Italian ja Norjan kanssa. Millaisena asiantuntijamme pitää lohkoarpaa? Mikä olisi ollut Marttilan ihannelohko?

Karsintalohkosta kaksi parasta pääsee suoraan kisoihin ja kaksi seuraava pääsee jatkokarsinnoissa yrittämään kisapaikkaa. Kuinka todennäköisenä asiantuntija Marttila pitää kisapaikkaa? Minkä haasteen hän päävalmentaja Salorannalle heittää?

Toimittaja: Raine Pernu
Kuvaus: Janne Dahlman

Artikkeliin liittyviä aiheita: