PalloTV - U17-poikien joukkue nimetty EM-jatkokarsintaan
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.03.2024

U17-poikien joukkue nimetty EM-jatkokarsintaan

Suomi isännöi lohkon turnausta Vantaalla ja Helsingissä pelattavissa otteluissa.

U17-pojat isännöi tasan kahden viikon kuluttua alkavaa kovatasoista EM-jatkokarsintaturnausta. Minihuuhkajat pelaa samassa karsintalohkossa Hollannin, Belgian ja Italian kanssa. EM-jatkokarsintojen kahdeksan lohkovoittajaa sekä seitsemän parasta lohkokakkosta etenevät Kyproksella järjestettävään EM-lopputurnaukseen.

Päävalmentaja Erkka V. Lehtola nimesi jatkokarsintaan osallistuvaan joukkueeseen kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa. Päävalmentajan mukaan kilpailu paikoista oli erittäin kovaa – tällä kertaa käytettävissä olivat kaikki ulkomailla pelaavat pelaajat. Valmistavissa maaotteluissaan Suomi joutui tulemaan toimeen ilman useaa runkopelaajaansa.

– Punnitsimme vaihtoehtoja kaikilta mahdollisilta kanteilta. Valintoihin vaikuttivat muun muassa se, ketkä pelaajat pystyvät pelaamaan useampaa paikkaa. Neljällä avainpelaajallemme on varoitus alla (syksyn EM-karsinnoista), ja varoitustilit saattavat täyttyä kolmen ottelun kivikovassa turnauksessa. Mikäli loukkaantumisia tai sairastumisia tulee, muutokset ovat vielä mahdollisia, Lehtola kertoo Suomen Palloliiton lehdistötiedotteessa.

Joukkue kokoontuu Vantaalla sunnuntaina 17. maaliskuuta. Todennäköisesti osa Italiassa pelaavista pojista puristaa sarjaottelun vielä samana päivänä ja saapuu kotimaahan vasta maanantaina. Nämä pelaajat ehtivät harjoittelemaan joukkueen kanssa vain tiistaina, jolloin Minihuuhkajilla on avauspeliin valmistavat harjoitukset.

– Odotan kiihkeästi kokoontumistamme ja vielä enemmän 20. päivää, kun avaamme karsinnat Belgiaa vastaan. Karsinta-avaus on ollut mielessämme lokakuusta asti – joulukuusta asti olemme tienneet,
että pääsemme pelaamaan Myyrmäessä ja mahtavassa lohkossa. Oli kiva, että pääsimme ottamaan tuntumaa kenttään ja stadioniin jo viime viikolla. Se on minulle tuttu jo pelivuosiltani, mutta monille pelaajille ei niinkään, Lehtola sanoo.

– Toivon ja odotan, että saamme karsinnoissa aidon kotiyleisön tuen. Tämä on suomalaisille jalkapalloihmisille harvinaista herkkua, kun U17-ikäluokan Euroopan huippupelaajat pelaavat Suomessa. Meidän joukkueemme on pärjännyt tosi hyvin isojakin maita vastaan, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka onnistumme haastamaan vastustajamme.

Suomi pelaa Belgiaa vastaan keskiviikkona 20. päivä maaliskuuta, Hollantia vastaan lauantaina 23. päivä maaliskuuta ja päättää karsinnat Italiaa vastaan tiistaina 26. päivä maaliskuuta. Kaksi ensimmäistä ottelua alkavat klo 17.30, mutta viimeinen arkipäivästä huolimatta jo klo 12.00.

Minihuuhkajien ja suurin osa turnauksen muistakin otteluista pelataan Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla. Koska viimeisen kierroksen ottelut on pelattava samaan aikaan, Belgian ja Hollannin välisen kamppailun pelipaikkana on Oulunkylän kenttä Helsingissä.

Minihuuhkajien ottelut näkyvät suorina ja selostettuina Suomen Palloliiton Youtube-kanavalla.

Lähde: Suomen Palloliitto/PalloTV

Nimetty joukkue:
Ukko Happonen, mv (Bologna FC)
Osku Maukonen, mv (FC Lahti)
Sonosi Daldum (U.S. Sassuolo Calcio)
Ilari Kangasniemi (Inter Milan)
Jere Kari (HJK)
Martin Kirilov (Torino FC)
Taavi Koukkumäki (Borussia Mönchengladbach)
Adam Le Goff-Conan (HJK)
Toivo Mero (HJK)
Oskari Multala (PKKU)
Djoully Nzoko (FC Inter)
Otso-Pekka Parkkila (AC Oulu)
Santero Romppanen (PKKU)
Axel Sandler (AC Milan)
Matias Siltanen (KuPS)
Arttu Tulehmo (Ilves)
Eetu Turkki (Ilves)
Alberto Velasquez (FC Honka)
Leon Vesterbacka (FC Honka)
David Weiss (U.S. Sassuolo Calcio)

Artikkeliin liittyviä aiheita: