PalloTV - Tasapistesääntö ahkerasti käytössä Ykkösliigacupin alkulohkoissa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
11.03.2024

Tasapistesääntö ahkerasti käytössä Ykkösliigacupin alkulohkoissa

Välieräparit ovat FF Jaro - JäPS ja PK-35 - SJK Akatemia. Loppuottelu pelataan joko Pietarsaaressa tai Järvenpäässä.

Ykkösliigan talvikilpailun Ykkösliigacupin alkulohkot on saatu pakettiin. Viimeinen ottelu pelattiin sunnuntaina, kun PK-35 matkusi Joensuuhun ja voitti JIPPO:n Mustafa Beyain maalilla 1-0 (0-0). Voitto takasi sarjanousijalle B-lohkon voiton.

B-lohkon toinen jatkopaikka meni kiharaisemmaksi peliksi, sillä JäPS, JIPPO ja KTP päätyivät tasapisteisiin. Ihan päätyyn asti ei sääntökirjan selaamisessa tarvinnut mennä. Välieriin ponnistaneen JäPS:n jatkopaikka varmistui tasapistesäännön neljännen kohdan eli koko alkulohkon maalieron perusteella.

Tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäiset ottelut päättyivät pistejakoon. Näin ollen keskinäisten otteluiden pisteet ja niiden maaliero eivät ratkaisseet vielä mitään.

Keskinäisten otteluiden tehtyjä maaleja vertaillessa KTP putosi pelistä pois. Kotkalaisilla oli vain kaksi tehtyä JäPS:n ja JIPPO:n kolmea vastaan. Kun siirryttiin lohkon maalierovertailuun, välieräpaikka ratkesi JäPS:n hyväksi kahdella plus-maalilla JIPPO:n yhtä vastaan.

MP jäi B-lohkon jumboksi.

Myös A-lohkon toinen jatkopaikka ratkesi tasapistesäännön avulla. SJK porhalsi välieriin TPS:n ohi kaksi maalia paremmalla koko lohkon maalierolla. Keskinäinen ottelu päättyi 0-0 -tasapeliin. FF Jaro voitti A-lohkon menettämättä pistettäkään. SalPa ja KäPa jätettiin lohkon peränpitäjiksi.

Välieräparit ovat FF Jaro - JäPS ja PK-35 - SJK Akatemia. Välierät pelataan yksiosaisina lohkovoittajien kotikentällä. Runkopäivä on la 23. maaliskuuta, jonne ainakin FF Jaron isännöimä ottelu on jo aseteltu.

Loppuottelu pelataan la 6. huhtikuuta. Kotietu arvottiin tänään - finaalin isäntänä toimii välierän FF Jaro - JäPS voittaja.

Artikkeliin liittyviä aiheita: