PalloTV - Saksa jää haaveeksi
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.03.2024

Saksa jää haaveeksi

Huuhkajille täystyrmäys Cardiffin synkässä illassa.

Wales pudotti Suomen tylysti kanveesiin EM-jatkokarsinnan A-polun välieräottelussa. Lopputulos 4-1 (2-1) isäntien hyväksi ei jätä jossitteluille sijaa. Toisessa välieräottelussa Puola voitti Viron eli A-polun kisapaikan kohtalo ratkeaa sen ja Puolan välillä. Finaalin sijasta Suomen kalenterissa ensi tiistain kohdalla on harjoitusmaaottelu Viroa vastaan.

Wales pääsi iskemään Huuhkajien puolustukseen oikeisiin aikoihin. Se löi Suomelle luun kurkkuun jo ensi minuuteilla, kun David Brooks latasi Lukas Hradeckyn torjuman paluupallon tyhjään maaliin. Neco Williams lisäsi kotijoukkueen johtoa ensijakson loppupuolella - vapaapotkusta puolen metrin siirto ja komea kanuuna yläpesään.

Huuhkajien toiveet jostain paremmasta nousivat, kun Suomi sai ns. pukukoppimaalin ensimmäisen puoliajan viimeisellä varsinaisella minuutilla. Joel Pohjanpalo vapautti Teemu Pukin maalintekoon. Toiveet haihtuivat nopeasti. Toinen puoliaika ei ehtinyt kauaa vanhentua, kun Brennan Johnson lisäsi Walesin johdon taas kahteen maaliin. Daniel James sinetöi isäntien murskavoiton ottelun viimeisellä kympillä.

Tappion myötä Suomen haaveet EM-lopputurnauspaikasta loppuivat kuin seinään. Huuhkajien kalenterissa on nyt kolme harjoitusmaaottelua, jotka toimivat valmistautumisena ensi syksyn Kansojen Liigaan. Ensi tiistaina pelataan Olympiastadionilla, jossa vastaan asettuu toisen välieräottelun hävinnyt Viro.

Kesäkuun maaotteluikkunassa ei ole kotiotteluita, vaan Suomi pelaa kahdesti vieraissa - ensin Portugalia ja sen jälkeen Skotlantia vastaan. Kansojen Liiga alkaa syyskuussa vierasotteluilla Kreikkaa ja Englantia vastaan.

To 21.3.2024, Cardiff, Cardiff City Stadium
Wales - Suomi 4-1 (2-1)
3. 1-0 David Brooks
38. 2-0 Neco Williams
45. 2-1 Teemu Pukki
47. 3-1 Brennan Johnson
86. 4-1 Daniel James
yleisöä: 32 162

Artikkeliin liittyviä aiheita: