PalloTV - Pikkuhuuhkajat metsästää EM-karsintapisteitä Albaniassa ja Montenegrossa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
22.03.2024

Pikkuhuuhkajat metsästää EM-karsintapisteitä Albaniassa ja Montenegrossa

Vain voitot pitävät Suomen kunnolla kisajunan kyydissä.

Alle 21-vuotiaiden miesten EM-karsinta jatkuu neljän kuukauden tauon jälkeen. Pikkuhuuhkajat on Balkanin kiertueella, joka alkaa tänä iltana ottelulla Albaniaa vastaan. Tiistaiksi joukkue siirtyy rajan yli Podgoricaan, jossa Suomi kohtaa Montenegron.

Pikkuhuuhkajat lähtee otteluun pakkoraossa. Pisteitä on saatava lisää, jotta kärki ei karkaa liian kauaksi ja mahdollisuus lopputurnauspaikkaan säilyy. Sveitsi johtaa Suomen karsinta lohkoa. Sillä on 11 pistettä viidestä ottelusta. Seuraavana tulevat Romania (10 pst) ja Albania (9 pst).

Suomella on neljä ottelua pelattuna. Pikkuhuuhkajilla on kuusi pistettä, jotka ovat tulleet tilille komeista kotivoitoista Albaniasta (4-1) ja Armeniasta (6-0). Suomi on hävinnyt kotona Sveitsille (1-2) ja vieraissa Romanialle (0-1).

Vaikka Pikkuhuuhkajat löi Albanian selvästi, päävalmentaja Mika Lehkosuo ei lähde pää pilvissä Tiranaan.

– Odotamme kovaa peliä ja tiukempaa vastustajaa kuin Turussa, missä pelasimme onnistuneen pelin ja voitimme heidät 4-1. Varmasti Albania pystyy kotipelissä nostamaan omaa tasoaan siitä, mitä se oli Turussa, mutta olemme valmiita nostamaan myös omaa tasoamme, Lehkosuo kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

– He ovat koko karsinnat pelanneet aika samalla tavalla ja käyttäneet aika samoja pelaajia. Heillä on ollut kaksi laitalinkkiä, jotka ovat pelanneet viime peleissä vähän enemmän, ja he ovat ehkä vielä suoraviivaisempia kuin Turussa pelanneet laitalinkit. Se on heidän kokoonpanossaan ainoa muutos, Lehkosuo jatkaa.

Suomi valmistautui otteluun Roomassa ja matkusti vasta torstaiksi Tiranaan. Jos ei Albanialta odoteta suuria muutoksia, ei Lehkosuo aio keksiä pyörää uudelleen myöskään Pikkuhuuhkajien osalta.

– Näitä pelaamisen periaatteita, joista identiteettipelaamisemme muodostuu, olemme tälläkin leirillä käyneet vahvasti läpi. Edellisistä peleistämme on noin neljä kuukautta, joten on ollut tarpeellista käyttää – niihin aikaa tällä leirillä, Lehkosuo kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Matkamme jatkuessa meidän pitää olla niissä perusperiaatteissa parempia ja parempia. Tietysti tuomme aina kutakin vastustajaa vastaan sopivasti pelistrategiaa mukaan aina kutakin vastustajaa kohden, mutta kuitenkin ydin on siellä meidän omissa vahvoissa periaatteissamme.

Suomen joukkue Albaniaa ja Montenegroa vastaan:
Lucas Bergström, mv (IF Brommapojkarna)
Elmo Henriksson, mv (HJK)
Roope Paunio, mv (SJK)
Rony Jansson (Kalmar FF)
Jere Kallinen (AC Oulu)
Juho Kilo (FC Haka)
Ville Koski (NK Istra)
Juho Lehtiranta (AC Oulu)
Otso Liimatta (FC Famalicão)
Arttu Lötjönen (UC Sampdoria)
Adam Marhiev (FK RFS)
Kai Meriluoto (FKS Stal)
Tony Miettinen (Odds BK)
Eetu Mömmö (SJK)
Jussi Niska (FC Inter)
Niklas Pyyhtiä (Ternana Calcio)
Henri Salomaa (Calcio Lecco)
Naatan SKyttä (Toulouse FC)
Nikolas Talo (FC Haka)
Juho Talvitie (Lommel SK)
Casper Terho (Royale Union Saint-Gilloise)
Santeri Väänänen (Rosenborg BK)
Leo Walta (IK Sirius)
Miska Ylitolva (HJK)

Artikkeliin liittyviä aiheita: