PalloTV - Minihelmarit hakee paikkaa EM-kisoihin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.04.2024

Minihelmarit hakee paikkaa EM-kisoihin

Jatkokarsintaturnaus järjestetään Bosniassa.

Suomen U19-tyttöjen taival EM-jatkokarsintaturnauksessa alkaa keskiviikkona ottelulla Puolaa vastaan. Minihelmarien kanssa samassa lohkossa pelaavat myös turnausta emännöivä Bosnia-Hertsegovina ja Hollanti. Vain lohkovoittaja etenee Liettuassa pelattavaan lopputurnaukseen.

Jatkokarsintalohkon ottelut pelataan lähellä Serbian vastaista rajaa sijaitsevissa Bijeljinan ja Ugljevikin kaupungeissa. Molemmat paikkakunnat ovat osa Bosnia-Hertsegovinan liittovaltioon kuuluvaa Serbitasavaltaa. Suomi pelaa kaikki kolme otteluaan muutaman tuhannen asukkaan Ugljevikissa.

Suomi avaa karsinnat Puolaa vastaan. Seuraava ottelu on lauantaina ja karsintaturnaus päättyy ensi tiistaina peliin Hollantia vastaan.

Valmentaja Arttu Pitkäkankaan joukkueeseen kuuluu kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa. Kokoonpanon runko tulee HJK:sta, FC Hongasta ja Ilveksestä. Yksittäisiä pelaajia on nimetty FC KTP:stä, FC Lahdesta, HPS:stä, KuPS:sta, PK-35 Vantaasta ja Åland Unitedista. Kaksi pelaajaa edustaa ulkomaisia seuroja.

Avausvastustajaa päävalmentaja kuvaa pelityyliltään suoraviivaiseksi.

– Puola on urheilullinen joukkue, jolla on selkeä pelitapa. He etenevät erittäin suoraviivaisesti – se on aiheuttanut monelle vastustajalle hankaluuksia, ja Puola on saanut hyviä tuloksia. Esimerkiksi Tanska-tasapeli oli osoitus siitä, että Puola pystyy haastamaan kovia maita, Pitkäkangas kertoo Suomen Palloliiton verkkosivujen otteluennakossa.

– Tiedämme hyvin heidän vahvuutensa, ja olemme pyrkineet löytämään hetkiä, joissa he eivät ole niin vahvoja. Tärkeintä, että pidämme kiinni omasta identiteetistämme ja käytämme vahvuuksiamme, Pitkäkangas avaa.

Minihelmarien näkökulmasta Pitkäkangas pitää tärkeänä rauhallisuutta.

– On todella tärkeää, että säilytämme maltin. Meidän ei tarvitse ratkaista kaikkea hetkessä, vaan olemme kärsivällisiä ja teemme yhden asian kerrallaan. Se tuottaa ihan varmasti tulosta. Oma rento suorituksemme riittää takuulla hyvään peliin ja tulokseen.

Ottelut voi katsoa suorina lähetyksinä Bosnia-Hertsegovinan jalkapalloliiton Youtube-kanavalta.

Suomen joukkue jatkokarsinnassa:
Emilia Dannbäck, mv (Puskas Akademi)
Siiri Forsström, mv (HJK)
Jutta Angeria (HPS)
Cecilia Ek (Umeå IK)
Niitty Hahl (KuPS)
Lilli Halttunen (HJK)
Nelli Kalske (HJK)
Aamu Kinnunen (FC Lahti)
Milja Kiviranta (HJK)
Anela Ljesnjanin (Ilves)
Amelia Luotonen (FC Honka)
Elli Mäkipelkola (Ilves)
Aura Nyholm (FC Honka)
Helmi Perkaus (Ilves)
Helmi Raijas (HJK)
Hilla Romppanen (PK-35 Vantaa)
Tilda Råtts (Åland United)
Elli Seiro (FC Honka)
Pinja Turkia (KTP)
Ilona Walta (FC Honka)

Artikkeliin liittyviä aiheita: