PalloTV - SJK solmi nipun akatemiasopimuksia
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.04.2024

SJK solmi nipun akatemiasopimuksia

Taloon tulee kaksi hyökkääjää ja kolme puolustajaa.

SJK Akatemia vahvistuu kauden kynnyksellä viidellä pelaajalla, joista yksi lainataan SalPa:aan. Kolme pelaajaa siirtyy Seinäjoelle seuran ghanalaisesta yhteistyökumppanista Vision FC:stä. Kaksi muuta ovat nigerialainen Nathaniel Tahmbi ja suomalainen Ronal Malik.

Vision FC lähettää Seinäjoelle kaksi hyökkääjää - Emmanuel Akansasen ja Kwame Otun - ja puolustaja Sayibu Yakubun. Näistä nimistä Otu pelaa SalPa:ssa ainakin kesän siirtoikkunan loppuun saakka. Otu on heistä myös selvästi nimekkäin ja kokenein. Hänellä on vyöllään jopa kolme ottelua Ghanan A-maajoukkueen paidassa. Minuutteja on kertynyt vajaan puoliajan verran.

Vision FC on Ghanan pääkaupungissa Accrassa toimiva nuorisoakatemia, jonka joukkueet pelaavat maan sarjoissa. Vision kerää riveihinsä pelaajia koko valtakunnan alueelta. SJK:lla on Vision FC:n kanssa monivuotinen yhteistyösopimus, jonka tavoitteena on tuoda pelaajalahjakkuuksia Euroopan ammattilaiskentille SJK:n kautta.

Yksi konkreettisimpia esimerkkejä SJK:n ja Vision FC:n yhteistyöstä on Terry Yegben siirtyminen Ruotsin kentille seinäjokelaisseuran kautta. Yegbe pelaa IF Elfsborgissa tällä kaudella.

Tahmbi ja Malik vahvistavat Akatemian puolustuspäätä. Tahmbin edellinen seura Nigeriassa oli Box2Box FC.

Malik pelasi viime kauden poikien SM-sarjaa HJK:n paidassa. Hän on pelannut myös yhden ottelun 2007 syntyneiden maajoukkueessa. Mitä todennäköisimmin Malik nähtäneen SJK Akatemian kakkosjoukkueessa, joka nousi Kakkoseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita: