PalloTV - "Sarjan voimasuhteita on älyttömän vaikea arvioida", päävalmentaja Mikko Isokangas, AC Oulun reservijoukkue OLS
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
08.04.2024

”Sarjan voimasuhteita on älyttömän vaikea arvioida”, päävalmentaja Mikko Isokangas, AC Oulun reservijoukkue OLS

Ykkösliiga ja Ykkönen syntyivät miesten kotimaisten sarjojen uudistuksen seurauksena. Molempien sarjojen kilpailukausi alkaa tulevana viikonloppuna täysien sarjakierrosten voimin.

Ylhäältä päin Ykkösliigaa markkinoidaan uutena sarjana, mutta siinä ei nimen ja logon vaihtumista eikä joukkuemäärän supistumista lukuun ottamatta ole tapahtunut mitään mullistavia uudistuksia. Kolmanneksi korkeimmaksi sarjatasoksi pudonnut Ykkönen on sen sijaan rakentunut uusiksi muutamasta pudonneesta ja isosta joukosta Kakkosesta nousseita seuroja.

Yksi uuden Ykkösen muodostavista on AC Oulun reservijoukkue, joka sarjataulukossa kulkee sääntöteknisistä syistä OLS:n nimellä. Sarjapaikka kuuluu Oulun Luistinseura ry:lle, mutta AC Oulu vastaa toiminnan pyörittämisestä ja siitä aiheutuvista kustannuksista.

PalloTV tapasi AC Oulun reservijoukkueen päävalmentajan Mikko Isokankaan. Kuinka tärkeänä hän pitää sarjapaikkaa Ykkösessä? Mitä käytännön muutoksia joukkueen toimintaan valtakunnalliseen sarjaan nousu toi?

Millaista jalkapalloa AC Oulun reservijoukkue pelaa? Näkyykö sarjanousu tai lieka liigajoukkueeseen jollain tavalla pelitavassa tai kenttäryhmityksessä? Entä joukkueen kokoonpanossa?

Millaisin tavoittein AC Oulun reservit lähtevät sarjaan? Mitkä ovat voimasuhteet Isokankaan mielestä?

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaus: Janne Dahlman

Artikkeliin liittyviä aiheita: