PalloTV - Valo paistaa tunnelin päässä - Helmarit löi Italian
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.04.2024

Valo paistaa tunnelin päässä – Helmarit löi Italian

OTTELURAPORTTI: Suomi - Italia 2-1 (0-1).

Oslon pyryssä ryvettynyt Suomen naisten A-maajoukkue suoritti täydellisen kasvojen pesun Helsingin keväisessä illassa. EM-karsinnan toisen kierroksen ottelussa Helmarit kaatoi Italian lukemin 2-1 (0-1). Norjalle kärsitystä murskatappiosta huolimatta Töölön jalkapallostadionille oli saapunut viitisen tuhatta katsojaa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika meni varovaisissa merkeissä ja vasta toisella puoliajalla kentälle tuli enemmän vauhtia ja intensiteettiä sekä niiden kautta myös maalipaikkojakin.

Suurimman osan ensimmäisestä puoliajasta Italian hyökkääminen perustui pelkästään yksinäisen kärkipelaajan hakemiseen pitkillä palloilla. Suomen puolustuksella ei ollut vaikeuksia selvitä tämän tyyppisestä pelaamisesta. Sen sijaan heti, kun Italia otti käyttöön keskityspallot, hikikarpaloita alkoi nousta otsalle niin Helmarien puolustuksessa kuin katsomon lehtereillä.

Ensimmäisestä kunnon keskityspallosta syntyi myös Italian ainoa maali. Michela Cambiaghi pääsi vartijaltaan karkuun ja pallon saatuaan keskitti sen boksiin. Pallo pomppasi Eva Nyströmin päästä taka-alueelle vapaaksi unohdetulle Lucia Di Guglielmolle, jonka veto muutti vielä Katariina Kosolasta suuntaa ja upposi Helmarien maaliin.

Toisella puoliajalla Italia luopui pitkän hakkaamisesta ja käytti näitä keskityspalloja huomattavasti useammin. Käytännössä jokainen niistä aiheutti hässäkkää Suomen puolustuksessa, mutta tällä kertaa tuurikin oli mukana eikä verkko loppujen lopuksi aika vähällä työmäärällä selvinneen Tinja-Riikka Korpelan selän takana heilunut enempää.

Vaarallisten keskityksien lisäksi Italia näytti, mitä kansainvälisen huipputason meininki on pallollisen pelaajan prässäämisessä. Vastustaja oli heti pallollisessa pelaajassa kiinni oltiin millä neliösentillä kentän osa-alueella tahansa. Suomella oli ensimmäisellä puoliajalla useita hyviä hyökkäyksen aihioita, mutta moni niistä tyrehtyi kovan prässin alla.

Suomi sai aikaisen tasoituksen heti toisen puoliajan alkuminuuteilla. Tilanne lähti liikkeelle oman puolustuspään vapaapotkusta. Kosola syötti Linda Sällströmille, joka puolestaan jatkoi pallon keskelle. Jutta Rantala otti muutaman juoksuaskeleen eteen ja laukoi rankkarialueen rajalta todella komean maalin Italian maalivahdin käsien kautta taka ylänurkkaan.

Voittomaali syntyi kulmapotkusta. Laura Giuliani nyrkkeili Olga Ahtisen lähettämän pallon väljemmille vesille. Se päätyi Oona Seveniukselle, jonka kuti meni Italian oman pelaajan kautta maaliin. Osuma on jostain syystä merkitty omaksi maaliksi, vaikka laukaus oli selvästi menossa maalia kohti eli maali kuuluisi Seveniuksen nimiin.

Suomen voitto Italiasta muutti karsintalohkon asetelmia entistä tasaisemmiksi. Tätä kirjoittaessa Hollanti johtaa Norjaa lukemin 1-0. Jos tilanne pitää loppuun saakka, kolmannelle karsintalohkon ensimmäisen puolikkaan päättävälle kierrokselle lähdetään tasapisteissä.

Karsinta jatkuu touko-kesäkuun vaihteessa. Koululaiset pääsevät jännittämään lukuvuoden toiseksi viimeisen työpäivän iltana myöhäisillan vierasottelun tapahtumia Rotterdamissa. Helmarit matkustaa perjantaina 31. toukokuuta Hollannin vieraaksi. Maat ottavat uusintaottelun seuraavan viikon tiistaina Tampereella, Tammelan uudella stadionilla.

Ti 9.4.2024, Helsinki, Töölön jalkapallostadion
Suomi - Italia 2-1 (0-1)
39. 0-1 Lucia Di Guglielmo
48. 1-1 Jutta Rantala
75. 2-1 oma maali
yleisöä: 5 142

Artikkeliin liittyviä aiheita: