PalloTV - "Meillä on hyvät edellytykset kasvaa ja kehittyä nousijaksi", päävalmentaja Miika Nuutinen, TPS
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
11.04.2024

”Meillä on hyvät edellytykset kasvaa ja kehittyä nousijaksi”, päävalmentaja Miika Nuutinen, TPS

Ykkösliiga ja Ykkönen syntyivät miesten kotimaisten sarjojen uudistuksen seurauksena. Molempien sarjojen kilpailukausi alkaa tulevana viikonloppuna täysien kierrosten voimin.

Ylhäältä päin Ykkösliigaa markkinoidaan uutena sarjana, mutta siinä ei nimen ja logon vaihtumista eikä joukkuemäärän supistumista lukuun ottamatta ole tapahtunut mitään mullistavia uudistuksia. Kolmanneksi korkeimmaksi sarjatasoksi pudonnut Ykkönen on sen sijaan rakentunut uusiksi muutamasta pudonneesta ja isosta joukosta Kakkosesta nousseita seuroja.

Ykkösliigaan osallistuu vanha suurseura TPS, joka on vaeltanut pimeydessä pitkät ajat. TPS harrasti pääsarjapalloilua yhtäjaksoisesti kaudet 1966-2000 ja palasi parin Ykkösessä vietetyn vuoden jälkeen pitkäksi aikaa Veikkausliigaan, kausiksi 2003-2014.

Kahden pitkän pääsarjarupeaman jälkeen TPS on nähty Veikkausliigassa vain kahdella ranskalaisella visiitillä. Muuten pelit ovat pelattu Ykkösessä. Samalla, kun TPS on epäonnistunut nousuyrityksissään, FC Inter on noussut yhä selkeämmin Turun ykkösseuraksi.

Tälle kaudelle TPS on tuulettanut ryhmäänsä - niin joukkuetta kuin valmennustakin. Tästä huolimatta tai tästä johtuen TPS on taas kerran yksi sarjan kolmesta nousijasuosikista. Onko tämä se clue vai miksi TPS:n nousupaatin ei pitäisi tänä vuonna karahtaa karille? Mikä ratkaisee pelin TPS:n hyväksi? Millainen on uuden valmennuksen pelitapa?

PalloTV:n kysymyksiin vastaa TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kansikuva: TPS / Tiina Pirilä

Artikkeliin liittyviä aiheita: