PalloTV - Kansallinen Liiga alkaa: "KuPS ja HJK ovat mestarisuosikkeja", asiantuntija Ilkka Marttila
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
12.04.2024

Kansallinen Liiga alkaa: ”KuPS ja HJK ovat mestarisuosikkeja”, asiantuntija Ilkka Marttila

Miesten kahden alemman valtakunnallisen pääsarjan lisäksi myös naisten Kansallinen Liiga käynnistyy tänä viikonloppuna. Varaslähtö sarjaan otetaan jo tänään, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen toisen nousijoista, PK Keski-Uusimaan. Avauskierros päättyy sunnuntaina Åland Unitedin ja Kuopion Palloseuran väliseen voimain koitokseen. Muut ottelut pelataan lauantaina.

Kansallinen Liiga elää murrosvaihetta. Sarjauudistuksen myötä liigan joukkuemäärä putoaa kahdella. Ensi kaudesta lähtien Kansallisessa Liigassa on enää vain kahdeksan seuraa.

Valmentajia on vaihtunut iso määrä - peräti kuusi kymmenestä joukkueesta on uuden komennon alaisena. Kokoonpanoissakin on tapahtunut muutoksia. Pelaajia ei ole pelkästään liikkunut seurasta toiseen, vaan moni suomalainen profiilinimi on poissa kotimaan kentiltä siirryttyään ulkomaille.

KuPS:n ylivoima on parina viime kautena ollut puuduttavaa katseltavaa. Ulkomaille siirtymisten myötä kuopiolaisilla on kasassa uusi ryhmä. Samaan aikaan HJK on uusien sijoittajiensa myötä tehnyt miljoonaluokan satsauksen naisten liigajoukkueeseen. Tämä saa aikaiseksi uutta vipinää ja mielenkiintoa sarjaa kohtaan.

PalloTV:n asiantuntija Ilkka Marttila niputtaa Kansallisen Liigan ennakkotunnelmat.

Toimittaja Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: