PalloTV - Liiga ja maajoukkueet törmäyskurssilla: "Maaotteluiden aikaiset liigapelit haitta kaikille", Mika Nurmela, Huuhkajat
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
31.05.2024

Liiga ja maajoukkueet törmäyskurssilla: ”Maaotteluiden aikaiset liigapelit haitta kaikille”, Mika Nurmela, Huuhkajat

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelaa kaksi harjoitusmaaottelua ensi viikolla. Tiistaina Huuhkajat kohtaa kesän EM-kisojen kestosuosikin Portugalin Lissabonissa. Torstaina vastaan asettuu niin ikään kisoihin valmistautuva Skotlanti Glasgow´ssa.

Otteluiden alla päähuomio on kuitenkin kiinnittynyt siihen, että Veikkausliiga pelataan kesäkuun maaotteluikkunan aikana, ja se estää liigapelaajia osallistumasta sekä Huuhkajien että 19- ja 21- vuotiaiden maajoukkuetapahtumiin.

Seurat eivät ole velvoitettuja päästämään pelaajiaan maajoukkueiden mukaan, koska kyseessä ei ole kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan virallinen maaotteluikkuna. Esimerkiksi HJK ja SJK eivät päästä pelaajiaan kesäkuun maajoukkuetapahtumiin.

Lopputulema on erikoinen ottaen huomioon, että Palloliiton ilmoituksen mukaan sen yhtenä keskeisenä tavoitteena on nimenomaan suomalaispelaajien markkina-arvon kasvattaminen kansanvälisillä pelaajamarkkinoilla.

PalloTV tapasi Huuhkajien valmennusryhmään kuuluvan Mika Nurmelan ja kysyi, miten tässä näin pääsi käymään? 

Mitä Portugali- ja Skotlanti-otteluilta on lupa odottaa näistä lähtökohdista? Lähdettäänkö esimerkiksi tekemään enemmänkin pelaajakokeiluja? Nähdäänkö eri formaatioita vai pelataanko puhtaasti tuloksesta ja samalla valmennusjohdon jatkosopimuksista?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: