PalloTV - Ensimmäiset euroarvonnat suoritettu
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.06.2024

Ensimmäiset euroarvonnat suoritettu

HJK, KuPS ja VPS saivat vastaansa kaksi liettualais- ja yhden luxemburgilaisseuran. Ilves aloittaa urakan vasta toiselta karsintakierrokselta.

Vuosi on taas niin pitkällä, että ensimmäiset europelit ovat jo ovella. Mestareiden Liigan ja Konferenssiliigan ensimmäisten karsintakierrosten otteluparit arvottiin UEFA:n pääkonttorilla tänään. HJK, Ilves, KuPS ja VPS osallistuvat Suomesta alkavan kauden 2024-25 eurokilpailuihin.

HJK oli sijoitettu joukkue Mestareiden Liigan ensimmäisen karsintakierroksen arvonnassa. Kakkosryhmän sijoittamattomista joukkueista tarjolla oli vaihtoehtoja Islannista, Liettuasta, Luxemburgista, Pohjois-Irlannista ja Sloveniasta. Arpa nosti HJK:n vastustajaksi liettualaisen FK Panevėžysin.

Ottelusarja alkaa vieraissa ja päättyy toiseen osaan Töölön jalkapallostadionilla. Ensimmäinen ottelu pelataan joko 9. tai 10. heinäkuuta ja toinen joko 16. tai 17. heinäkuuta.

Konferenssiliigan arvonnoissa KuPS oli niin ikään sijoitettu joukkue ja kuului neljänteen ryhmään. Arvan tuloksena KuPS saa vastaansa luxemburgilaisen FC UNA Strassenin. Muut neljännen ryhmän sijoittamattomat seurat olivat Islannista, Latviasta, Liettuasta ja Sloveniasta. KuPS aloittaa vieraissa.

VPS kuului viidennen ryhmän sijoittamattomiin eli ennalta heikompiin joukkueisiin. VPS vastustajaksi valikoitui liettualainen FK Žalgiris. Vaasalaiset ovat ainoita, jotka pääsevät aloittamaan karsintaurakkansa kotikentällä.

Ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu pelataan 11. heinäkuuta. Toisen ottelun vuoro on 18. heinäkuuta.

Neljäs eurokentille paikan lunastanut cup-voittaja Ilves aloittaa Konferenssiliigan karsinnat vasta toiselta kierrokselta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: