PalloTV - ”Olemme pitäneet uudesta Ykkösestä – uusia vastustajia ja kovempia pelejä”, GM Toivo Soini, EPS
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
25.06.2024

”Olemme pitäneet uudesta Ykkösestä – uusia vastustajia ja kovempia pelejä”, GM Toivo Soini, EPS

Suomen Palloliitto uudisti miesten jalkapalloilun sarjajärjestelmää täksi kaudeksi. Veikkausliiga pysyi paikallaan, mutta vanha Ykkönen muuttui Ykkösliigaksi. Samalla vanhan Ykkösen ja Kakkosen väliin ilmestyi uusi valtakunnallinen 12 joukkueen sarjataso - Ykkönen.

Uudistuksen tavoitteena on tiivistää sarjajärjestelmän tyven tasoa ja tarjota eteenpäin pyrkiville Kakkosen seuroille lisää kovia pelejä ja tukea niiden pelaajakehitykseen. Ykkösen runkosarja tuli juuri puoleenväliin, joten on aika ottaa pulssi uudesta sarjatasosta.

PalloTV otti yhteyden nousijajoukkue Espoo Palloseuran manageriin Toivo Soiniin ja kysyi, että onko uuden sarjan taso vastannut odotuksia?

Joistakin ykkösen seuroista esitettiin sarjakauden alla huoli, että valtakunnallisen sarjan kustannukset eriarvoistavat seuroja. Heillä oli huoli siitä, että paremmin resursoidut seurat saavat urheilullisen edun siitä, kun heillä on varaa tehdä pitkät pelimatkat lentokoneella. Pienemmillä resursseilla operoiville maantiet tulevat tutuksi. Miten Espoossa suhtaudutaan tähän kysymykseen?

Veikkausliigassa on alkukaudesta jälleen puhuttu luonnonnurmijoukkueiden haasteista. Kuinka kirjavia kenttäolosuhteet ovat uudessa Ykkösessä runkosarjan ensimmäisen kierroksen perusteella?

EPS on tällä hetkellä pelannut 11 ottelua, joista se on kerännyt 12 pistettä, 3-3-5, maalierolla 11-12. Sarjasijoitus on yhdeksäs. Onko Soini tyytyväinen Espoon Palloseuran alkukauteen? Onko sarjan taso muutoin vastannut odotuksia? Minkälaisin ajatuksin sarjan toiselle kierrokselle? 

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: