PalloTV - ”Ykkönen on meille just sopiva sarja”, päävalmentaja Mikko Isokangas, AC Oulu/OLS
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
27.06.2024

”Ykkönen on meille just sopiva sarja”, päävalmentaja Mikko Isokangas, AC Oulu/OLS

Suomen Palloliitto uudisti miesten jalkapalloilun sarjajärjestelmää täksi kaudeksi. Veikkausliiga pysyi paikallaan, mutta vanha Ykkönen muuttui Ykkösliigaksi. Samalla vanhan Ykkösen ja Kakkosen väliin ilmestyi uusi valtakunnallinen 12 joukkueen sarjataso - Ykkönen.

Uudistuksen tavoitteena on tiivistää sarjajärjestelmän tyven tasoa ja tarjota eteenpäin pyrkiville seuroille lisää kovia pelejä ja tukea niiden pelaajakehitykseen.

Ykkösen runkosarja tuli juuri puolenväliin, joten on aika ottaa pulssi uudesta sarjatasosta. Aloitimme kiertokyselymme Espoon Palloseurasta ja sen managerista Toivo Soinista.

Tällä kertaa vuorossa on AC Oulun reservijoukkue, jota puhutellaan AC Oulu/OLS:na, mutta se löytyy sarjataulukosta sarjapaikan omistajan OLS:n nimellä. Tapasimme ACO:n reservien päävalmentajan Mikko Isokankaan ja kysyimme, että onko uusi sarjataso vastannut oululaisten odotuksia?

Teimme vastaavanlaisen kiertokyselyn sarjakauden alla. Silloin seuroista nostettiin esille huoli, että paremmin resursoidut seurat saavat kilpailuedut vieraspeleihin, koska heillä on varaa matkustaa lentokoneella. Toiset matkustavat bussilla tai junalla. Mitä Oulussa ajatellaan tästä?

Veikkausliigan yhteydessä puhuttiin alkukaudesta jälleen luonnonnurmijoukkueiden haasteista. Kuinka kirjavia kenttä- ja muut olosuhteet ovat uudessa Ykkösessä runkosarjan ensimmäisen kierroksen perusteella?

AC Oulu/OLS on tähän mennessä pelannut 11 ottelua, joista se on kerännyt 23 pistettä, 7-2-2, maalierolla 22-8. Se oikeuttaa sarjataulukon neljänteen sijaan. Tyydyttävätkö nuo tilastot päävalmentajaa tässä kohtaa?

Onko Isokangas muutoin ollut tyytyväinen joukkueensa pelillisiin esityksiin? Minkälaisin tavoittein joukkue lähtee loppukauteen?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: