PalloTV - "Voittoformula on ollut haussa, mutta TPS on kehittynyt matkan varrella", päävalmentaja Miika Nuutinen
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
19.07.2024

”Voittoformula on ollut haussa, mutta TPS on kehittynyt matkan varrella”, päävalmentaja Miika Nuutinen

Ykkösliigan kaksi ensimmäistä sarjakierrosta on pian pelattu loppuun. 18 kierroksen jälkeen viimeiselle kolmannekselle tehdään otteluohjelma, johon sarjan viisi parasta saa yhden kotiottelun enemmän mitä viisi huonointa.

Tällä hetkellä Ykkösliigan kärjessä on kvartetti, johon kuuluvat KTP, FF Jaro, JIPPO ja TPS. Viime kierroksilla Ykkösliigaan on saatu uutta eloa, kun alkukautta ylivoimaisesti johtaneen KTP:n meno on osoittanut hyytymistä ja JIPPO on piristynyt pienen laman jälkeen.

TPS lähti kauteen nuorentuneella joukkueella ja uuden valmentajan Miika Nuutisen ohjaksissa. Kärkinelikkoon kuulumisesta huolimatta askel on ollut horjuva. Talvisarja meni penkin alle eikä Ykkösliigakaan alkanut rapoisissa merkeissä. Maalintekovaikeudet ovat sävyttäneet turkulaisten kautta koko ajan.

Kesän tullen karstat lähtivät putkesta. TPS pääsi kärkivauhtiin mukaan pelaamalla kuusi peräkkäistä tappiotonta ottelua. Niiden joukkoon kuitenkin soluttautui kaksi tasapeliä selvästi heikompia joukkueita vastaan.

Viime aikoina Aurajoen rannoilla on ollut taas yskää: Helsingissä KäPa:n kanssa pelattua 0-0 tasapeliä seurasi viime minuuttien kotitappio derbyottelussa SalPa:lle. Tuloskunnon valossa vierasvoitto lamakautta elävän kärkiseuran KTP:n kustannuksella tuli kreivin aikaan. Ykkössija on vielä käden ulottuvilla - viiden pisteen päässä.

PalloTV tapasi TPS:n valmentajan Miika Nuutisen Arto Tolsa Areenalla pelatun KTP-ottelun jälkeen. Ensin palataan vielä kärkikamppailuun ja sen merkitykseen TPS:lle.

PalloTV:n kausiennakossa Nuutinen totesi, että TPS:llä on potentiaalia kehittyä nousijaksi. Mitä mieltä päävalmentaja on alkukaudesta ja joukkueensa kehityskaaresta? Mihin pelillisiin asioihin päävalmentaja on kiinnittänyt huomiota? Onko maalinteon hankaluuksiin panostettu harjoituksissa?

Ykkösliiga on sama vanha toiseksi korkein sarjataso kuin ennen sarjauudistusta - nimi on uusi ja sarjassa on kaksi joukkuetta vähemmän. Miltä sarja on Nuutisen suussa maistunut? Millä tavalla kärkikvartetti eroaa muista Ykkösliigan seuroista?

Toimittaja ja kuvaus: David Ramadingaye
Kansikuva: TPS

Artikkeliin liittyviä aiheita: