PalloTV - ”Meidän pitää pystyä luomaan enemmän uhkaa”, päävalmentaja Gabriel Xatart, EIF
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Kakkonen - Play-offs

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
23.07.2024

”Meidän pitää pystyä luomaan enemmän uhkaa”, päävalmentaja Gabriel Xatart, EIF

PalloTV:n Valokeilassa nähdään tällä viikolla sarjanousija Ekenäs IF. Tapasimme päävalmentaja Gabriel Xatartin viime lauantaina pelatun AC Oulu -ottelun jälkeen. Vedimme yhteen päivän ottelun ja niputimme EIF:n alkukautta.

Ekenäs IF:n liigakausi on tähän mennessä ollut juuri niin haastava kuin ennakoitiin. Nousijan osa on haastava, se tiedetään vanhastaan. Etenkin alkukausi oli tulosten valossa nihkeä. Ensimmäistä voittoakin odoteltiin sarjan 10. kierrokselle.

Sitä seurannut kesäkuinen voitto HJK:sta Suomen Cupissa, ja voitot Gnistanista ja VPS:stä liigassa, olivat kuitenkin omiaan nostattamaan EIF-kannattajien uskoa sarjapaikan säilyttämisestä. Etenkin kun jumbosijaa hallussaan pitävä FC Lahti on kyntänyt alkukaudesta vielä syvemmällä, ja toisen nousijan Gnistanin tuloskunto näyttäisi olevan hiipumaan päin.

EIF:n parin viikon takainen 0-7 tappio Interille nostatti kuitenkin heti uusia huolen aiheita. Se korosti viime lauantaina AC Oulu-kohtaamisen merkitystä entisestään. Oululaiset olivat sarjataulukon 9. sijalla, kolme pinnaa EIF:n edellä, joten vierasottelua saattoi hyvällä syyllä kutsua kuuden pisteen matsiksi.

Peli ei mennyt EIF:n osalta ihan putkeen. 0-2 vierastappio syvensi raaseporilaisten asemaa merkittävästi sarjan tyvipäässä etenkin, kun EIF kohtaa seuraavaksi miltei kaikki top 6 joukkueet. Se tullee korostamaan elokuun toisella viikolla pelattavan FC Lahti-EIF-matsin merkitystä entisestään.  

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaus: Lauri Leinonen

Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: