PalloTV - HJK lähellä katastrofia
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Suomen Cup

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.08.2024

HJK lähellä katastrofia

Skottikärki Lee Erwin pelasti Klubin tasapeliin Konferenssiliigan play-off -kierroksen ensimmäisessä ottelussa.

HJK:n tuskainen kausi jatkui torstai-iltana pelatussa Konferenssiliigan play-off -kierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Klubi vieraili Fär-saarten pääkaupungissa Tórshavnissa, jossa se pelasi 2-2 (0-1) tasapelin Klaksvíkar Ítróttarfelagia vastaan.

Ottelun lopputulos sinetöityi vasta lisäajalla, kun Lee Erwin pääsi tälläämään isäntien purkupallon etuyläkulmaan. Sitä ennen HJK oli saanut pelata ylivoimalla yli puolet ottelusta. KÍ:n keskikenttäpelaaja René Joensen oli ajattanut itsensä kentältä kahdella varoituksella muutama minuutti ennen taukoa.

Joensenin kentältäpoiston hetkellä HJK johti ottelua Erwinin maalilla 1-0. HJK ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa, vaan joutui altavastaajaksi KÍ:n aggressiivisen pelin johdosta. Painostus tuotti tulosta toisen puoliajan alkupuolikkaalla, kun kotijoukkue sai ensin tasoitukseen johtaneen rangaistuspotkun ja hetkeä myöhemmin meni ottelussa johtoasemaan.

– Hengissä ollaan toista osaottelua ajatellen, mutta ei tietenkään tyytyväinen voi olla varsinkaan toisen puoliajan esitykseen, HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas huokaili seuran verkkosivujen uutisessa.

– Etukäteen olisin tämän tuloksen ottanut. Mutta en tietenkään nyt, kun pelinkuva oli tuollainen ja pääsimme pelaamaan miehen ylivoimalla toisen puoliajan. Pelirohkeus katosi toisella puoliajalla aivan täysin, ja annoimme itse vastustajalle avaimet käteen ottelun voittamiseksi.

Kahden maalin tekijää ja ottelun lopputuloksen varmistanutta Erwiniä päävalmentaja Korkeakunnas kehui estoitta.

– Pelasti meidät tänään. Tasatilanteesta on aika paljon kivempi lähteä kotiotteluun. Lee tekee sitä, miksi hänet tänne hankimme. Hän on kylmäverinen maalintekijä ja taas teki kaksi hienoa maalia.

HJK ja KÍ kohtaavat uudelleen ensi viikon torstaina, kun sarja ratkeaa Töölön jalkapallostadionilla pelattavassa toisessa osaottelussa. Voittaja etenee Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

To 22.8.2024, Tórshavn, Tórsvøllur
KÍ - HJK 2-2 (0-1)
15. 0-1 Lee Erwin
55. 1-1 Árni Frederiksberg (rp)
63. 2-1 Hallur Hansson
90.+3 2-2 Lee Erwin
yleisöä: 1 073

Artikkeliin liittyviä aiheita: