PalloTV - ”Vastuu kauden epäonnistumisesta on seuralla”, urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen, AC Oulu
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Suomen Cup

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
12.09.2024

”Vastuu kauden epäonnistumisesta on seuralla”, urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen, AC Oulu

AC Oulun kausi on ollut katastrofi. Voiko sitä muuksi sanoa, jos seura ilmoittaa tavoitteekseen taistella mitalisijoista eikä yllä lähellekään niitä, vaan päätyy runkosarjan päätteeksi Haastajasarjaan tappelemaan liigastatuksensa säilyttämisestä.

PalloTV tapasi AC Oulun urheilutoimenjohtajan Markus Heikkisen ja kysyi, mitä hän sanoo heille, joiden mielestä sarjan kuudenneksi suurimmalla 750 000 euron pelaajabudjetilla olisi pitänyt saada enemmän? Kuka kantaa vastuun epäonnistumisesta?

Mikä meni pieleen? Onko joukkueen rakentamisessa epäonnistuttu? Millä mielin hän starttaa Haastajasarjaan? Onko sen voitto ja paikka eurolopputurnauksessa vielä saavutettavissa, vai keskitytäänkö Oulussa jo sarjapaikan säilyttämiseen?

Sivusta katsottuna ei ole vaikeata löytää syitä AC Oulun heikkoon kauteen. Syy-seuraus -suhteet ovat olleet kaikkien nähtävillä. Joukkueen rakentaminen yksinkertaisesti epäonnistui. Sen myötä seuran toiminta on ollut turbulenttia, peli sekavaa, tehotonta ja paikoitellen miltei tuskaista katsottavaa. Sopii kysyä, missä ACO olisi nyt ilman hyökkääjä Ashley Coffeyn kymmentä täysosumaa? 

ACO keräsi 21 pistettä 22 ottelusta, 5-6-11, mikä riitti runkosarjan 9. sijaan. Eikä maaliero 26-36 mairittele sekään, vaan todistaa, ettei peli ole toiminut kentän kummassakaan päässä. Matkaa viimeisenä Mestaruussarjaan selvinneeseen VPS:n jäi peräti 11 pinnaa.

Pelillistä ratkaisua on kauden mittaan haettu valmentajavaihdoksilla, mutta laihoin tuloksin. Kuun alussa erotettu kreikkalaisluotsi Konstantinos Bratsos esikuntineen oli jo toinen lähtöpassit saanut valmentajakonsortio tälle kaudelle. Alkuvuodesta valmennusvastuun ottaneet Rauno Ojanen, Tuomas Silvennoinen ja Mikko Viitsalo lähtivät kassan kautta jo kesäkuun puolivälissä.

Nyt ACO lähtee Haastajasarjaan reservijoukkueensa päävalmentajan Mikko Isokankaan ja hänen aisaparinsa Rafinhan sekä juuri uutena ryhmään liittyneen Mikko Lignellin johdolla. Isokangas oli väliaikaisena päävalmentajana myös kesän valmentajavaihdosten välissä. Maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen ja performance coachin tittelillä kulkeva Luke Robertson ovat olleet ainoat pysyvät valmentajanimet.

Näyttäisi siltä, että oululaiskannattajilla on edessä jännä syksy. Haastajasarjan piikkipaikkaa halussaan pitävä FC Interiin on sarjan alkaessa kymmenen pistettä ACO:a edellä, joten sarjan voittoon tarvittaisiin pienoinen ihme. Toisaalta karsijan paikalla oleva nousukuntoinen FC Lahti ei ole kuin kaksi pistettä ACO:a perässä, joten liigastatuksesta ja sen mukanaan tuomasta 500 000 eurosta käydään vielä kova vääntö. 

AC Oulu aloittaa Haastajasarjan kahdella kotiottelulla. Ensi lauantaina vastaan asettuu FC Lahti ja seuraavalla kierroksella kylään tulee FC Inter. Joko nuo kaksi kotiottelua näyttävät AC Oulun loppukauden suunnan?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: