PalloTV - FC Jazz valmistautuu stadionremontin tuomiin seurauksiin
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
15.09.2024

FC Jazz valmistautuu stadionremontin tuomiin seurauksiin

Päävalmentajan sopimusoptiota ei käytetä kulusäästöjen varjolla.

FC Jazz ei käytä päävalmentaja Ville Ulasen sopimuksessa ollutta optiota, porilainen Satakunnan Kansa Länsi-Suomi kirjoittaa lauantain numerossaan. Syyt option käyttämättä jättämiseen ovat taloudelliset. FC Jazz ennakoi stadionremontista aiheutuvan evakkoretken pienentävän tuloja niin paljon, ettei sillä ole varaa Ulasen nykyiseen sopimukseen.

Tilanteen tekee erikoiseksi se, että ainakaan seuran puolesta Ulasen jatkaminen ei ole poissuljettua. FC Jazzin puheenjohtajan Rami Koskisen mukaan kyse on sopimuksen sisällöstä eli puhtaasti siitä, paljonko Ulaselle maksetaan päävalmentajan tehtävän hoitamisesta.

- Jos pääsemme uuteen sopimukseen. Nyt päätimme vain sen, että optiota ei käytetty, Koskinen avaa asiaa Satakunnan Kansa Länsi-Suomessa.

- Me kävimme Villen kanssa kokonaiskuvaa läpi elokuun lopussa. Emme käyttäneet optiota. Syyt olivat taloudellisia, Koskinen jatkaa.

FC Jazz odottaa tuloihin suurta pudotusta, koska seuran kotikenttänään käyttämä Porin stadion menee pitkäkestoiseen peruskorjaukseen. FC Jazz joutuu evakkoon stadionin vieressä olevalle urheilukeskuksen tekonurmelle, jossa olosuhteet ovat huomattavasti vaatimattomammat.

- Ottelutapahtumat ovat merkittävin tulonlähteemme. Stadionilla meillä on ollut keskimäärin 700 katsojaa. Kun jouduimme pelaamaan avausottelun tekonurmella, meillä oli 200 katsojaa. Keskimäärin katsoja jättää kahdeksan euroa. Lyhyellä matematiikalla laskettuna siitä tulee yli 50 000 euron ero, Koskinen ynnää Satakunnan Kansa Länsi-Suomessa.

Koskisen laskupää pettää aavistuksen verran, sillä tällä hetkellä FC Jazzin yleisökeskiarvo Ykkösen kotiotteluissa on 544 katsojaa. Kauden ensimmäinen kotiottelu tekonurmella keräsi 247 katsojaa. Stadionilla pelatuissa otteluissa luvut ovat olleet neljän-viiden sadan luokkaa. EPS- ja KPV-ottelut erottuvat piikkeinä - niissä oli läsnä yli tuhat silmäparia.

Kaikesta huolimatta Koskisen viesti Satakunnan Kansa Länsi-Suomen lukijoille on tyly.

- Meidän on pakko löytää säästöjä.

FC Jazz haluaa tekonurmen kehittämistä jalkapallostadioniksi

FC Jazz joutuu pelaamaan kaksi kautta evakossa. Yli neljä miljoonaa euroa maksavan saneerauksen on määrä alkaa ensi vuoden huhtikuussa ja valmista odotetaan olevan loppuvuodesta 2026. Uusittu stadion avataan vuoden 2027 puolella, jolloin Porissa järjestetään Kalevan Kisat.

FC Jazz ei haluaisi palata Stadionille remontin jälkeen, vaan penää kaupungilta päätöksiä urheilukeskuksen tekonurmen kehittämiseksi kohti ajanmukaista jalkapallostadionia.

Porin kaupungin selvityksissä 516-paikkainen vuokrakatsomo, jossa puolet olisi katettuja paikkoja, maksaisi noin 120 000 euroa / vuosi. Vastaavanlaisen pysyvän ja kokonaan katetun katsomon hintalappu olisi puolen miljoonan toisella puolella. Tuhannen hengen katettu maksaisi jo toista miljoonaa.

Suojeltu kokonaisuus

Porin stadionilla on ikää lähes 60 vuotta. Keskuskatsomo ja huoltorakennukset valmistuivat vuonna 1966, jolloin urheilukeskus vihittiin virallisesti käyttöön. Kenttä valmistui jo vuonna 1964. Stadionilla on tehty saneerauksia useaan otteeseen 1980- ja 1990-luvuilla sekä viimeksi 2021, jolloin vanha ja kulunut nurmi korvattiin uudella.

Kenties isoimmat remontit stadion kävi läpi neljännesvuosisata sitten. Vuonna 1999 pääkatsomon molemmille puolille rakennettiin katetut kaarrekatsomot pääkatsomon muotokieltä mukaillen. Seuraavana vuonna pääkatsomon alle valmistui uusia yleisönpalvelutiloja. Lisäksi sisäänkäyntejä muutettiin, katsomon päätyyn asennettiin lasiseinät ja stadion sai valaistuksen.

Porin stadion perustuu Olympiastadionin suunnittelijoihin kuuluneen Yrjö Lindegrenin ja hänen arkkitehtitoimistonsa yleissuunnitelmaan. Olaf Küttner on piirtänyt katsomon ja huoltorakennuksen. Kokonaisuus on suojeltu.

Porin stadion on periaatteessa yksi Suomen suurimpia stadioneita. Kaupungin liikuntatoimen tietojen mukaan stadionille mahtuu 12 300 katsojaa, joista 2 700 pääkatsomoon ja 1 900 kaarteiden uudempiin katsomoihin. Pengerkatsomon lasketaan vetävän 7 700 ihmistä.

Stadionin jalkapallo-otteluiden yleisöennätys on syksyltä 1993, jolloin mestaruuden ratkaissutta ottelua FC Jazz - MyPa seurasi 11 193 ihmistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita: