PalloTV - ”Tavoitteenamme on edetä jatkoon Konferenssiliigassa”, päävalmentaja Toni Korkeakunnas, HJK
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
01.10.2024

”Tavoitteenamme on edetä jatkoon Konferenssiliigassa”, päävalmentaja Toni Korkeakunnas, HJK

HJK:n kausi on mennyt penkin alle, ainakin kotimaisten kilpailujen osalta. Kesäkuun lopulla sarjajumbo EIF pudotti stadilaiset Suomen Cupista ja viime viikonvaihteessa kävi ilmi, että myös Suomen mestaruus jää tällä kaudella haaveeksi. Nyt Klubille ei jää muuta mahdollisuutta kuin menestyä torstaina alkavassa Konferenssiliigassa, mikäli se mielii pelastaa edes jotakin kaudestaan.

PalloTV:n tapasi päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen, joka myönsi pettymyksensä, kun seuran tavoitteeksi asettamat Suomen ja cup-mestaruudet menivät sivu suun. Hän kuitenkin kiirehti toteamaan, että seuran kolmas tavoite eli edetä jatkoon Konferenssiliigassa on vielä elossa.

HJK:n Konferenssiliigan liigavaiheen ottelut alkavat torstaina vierasottelulla sveitsiläistä FC Luganoa vastaan. Klubi kohtaa kilpailun uudistetussa liigavaiheessa kuusi joukkuetta loka-joulukuussa. Helsinkiin saapuvat Molde, Olimpija Ljubljana ja Dinamo Minsk. Vierasotteluissa stadilaiset kohtaavat Luganon lisäksi Real Betisin ja Panathinaikosin.

Lähtökohdat euroseikkailulle eivät ikävä kyllä ole stadilaisten kannalta ihan parhaat mahdolliset. Joukkueen peli on takkuillut kotimaisessa liigassa, mistä todisteena kaksi tasapeliä ja tappio kolmesta viime pelistä. Tuloskunnon notkahtamisen myötä Suomen mestaruuskin karkasi Klubin omista käsistä.

Viimeinen niitti asialle saatiin viime viikonloppuna, kun HJK hävisi kotikentällään Ilvekselle 0-1 ja KuPS voitti Hakan 2-0. Se kasvatti joukkueiden välisen piste-eron viiteen pinnaan, kun sarjaa on enää kaksi kierrosta pelaamatta.

Klubin kausi on muutenkin ollut poikkeuksellisen sekava. Ukkoa on tullut ja mennyt, eikä peliä ole saatu uomiin oikein millään. Kuvaavaa on, että päävalmentaja Toni Korkeakunnas totesi tappiollisen Ilves-matsin jälkeen, että joukkueen avauskokoonpanossa oli ainoastaan kaksi pelaajaa siitä joukkueesta, jolla he kohtasivat Ilveksen toukokuun lopulla.

Konferenssiliigan lähdettäessä HJK on siis enemmän tai vähemmän kysymysmerkki. Tietänevätkö Töölössä tarkalleen ottaen itsekään, minkälaisen ryhmän he saavat jalkeille Konferenssiliigaan. Se tiedetään, että yhteisiä kokemuksia joukkueelle ei ole päässyt kertymään vaivaksi asti. Tavoitteeksi asetettu jatkoon pääsy on kunnianhimoinen tavoite, mutta suopean arvonnan myötä unelma saattaa vielä ottaa tuulta alleen.

Toimittaja: Aleksi Rouvinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: