PalloTV - Toinen reservijoukkue Ykkösliigaan - Klubi-04 nousee suoraan, KPV karsii
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
19.10.2024

Toinen reservijoukkue Ykkösliigaan – Klubi-04 nousee suoraan, KPV karsii

VIFK:n ja FC Vaajakosken putoaminen varmistui jo aiemmin.

Ykkösen jatkosarjojen viimeiset kierrokset ovat pelattu. Sarjakauden päätöspäivänä oli ratkaisematta ainoastaan nouseeko KPV vai Klubi 04 suoraan Ykkösliigaan. Muilla ylemmän loppusarjan joukkueilla ei ollut enää asiaa nousutaisteluun. Alemman loppusarjan joukkueista VIFK:n ja FC Vaajakosken putoaminen oli varmistunut hyvissä ajoin.

KPV ja Klubi 04 selvittivät keskinäisen välinsä Kokkolassa pelatussa ottelussa. Klubi 04 lähti viimeiseen peliin kolmen pisteen takamatkalta, mutta sen maaliero oli huomattavasti parempi kuin KPV:n. Näin ollen Klubi 04:n 2-1 (0-0) voitto riitti sarjataulukon ykköspaikalle ja suoraan nousuun Ykkösliigaan.

Klubi 04:stä tulee Ykkösliigan toinen reservijoukkue. SJK Akatemia pelaa siellä jo ennestään.

KPV:n kausi jatkuu kaksiosaisella karsintaottelulla. Siinä se saa vastaansa Ykkösliigassa yhdeksänneksi sijoittuneen Käpylän Pallon. Otteluparin häviäjän ei kannata menettää toivoaan, sillä se on ensimmäisenä täydennysjonossa.

Täydennysmenettelyä voidaan tarvita, koska Salon Palloilijoiden tulevaisuus näyttää epävarmalta. Sarjapaikan omistavan ry:n ja sitä viime vuodet hallinnoineen osakeyhtiön tiet erkanevat tämän kauden jälkeen. Jos ry ei ota kantaakseen oy:n kilpailutoiminnasta jäljelle jääviä velkoja kuten palkkoja, veroja ja liiton maksuja, se joutuu luopumaan sarjasta.

FC Vaajakosken ja VIFK:n tilalle nousevien nimet ratkeavat sunnuntaina pelattavissa Kakkosen finaalien toisissa osaotteluissa. FC Interin reservijoukkueen nousu näyttää lähes varmalta. Se voitti FC Kiffenin ensimmäisessä osaottelussa maalein 3-0. Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ja Tampere Unitedin välisessä otteluparissa tilanne on HJS:n hyväksi 3-1.

Päätöskierroksen tulokset
Ylempi loppusarja

KPV - Klubi 04 1-2 (0-0)
OLS - Atlantis FC 4-4 (3-2)
FC Jazz - RoPS 1-0 (0-0)

Alempi loppusarja
EPS - KuPS Akatemia 3-2 (1-1)
PKKU - JJK Jyväskylä 1-2 (0-1)
VIFK - FC Vaajakoski 1-1 (0-0)

Artikkeliin liittyviä aiheita: