PalloTV - Jälkipelit Ilves - Austria Wien 2-1 (0-0)

|
26.07.2024

Jälkipelit Ilves – Austria Wien 2-1 (0-0)

Ilves yllätti itävaltalaisvastustajansa. KuPS hävisi norjalaiselle Tromsø IL:lle.

Konferenssiliigan 2. karsintakierroksen 1. osaottelut pelattiin tänä iltana. Ilves järjesti tamperelaisille jalkapallofaneille miellyttävän yllätyksen voittamalla Austria Wienin maalein 2-1 (0-0). KuPS piti norjalaisvastustajaansa tiukoilla, mutta Tromsø IL pääsee lähtemään toiseen osaotteluun vahvasta etulyöntiasemasta 1-0 (0-0) vierasvoiton turvin.

Tampereen ottelun kaikki maalit tehtiin toisella puoliajalla. Santeri Haarala ja Roope Riski osuivat Ilvekseltä. Austria Wien sai vielä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla tehtyä strategisesti tärkeän kavennusosuman toista osaottelua ajatellen. Asialla oli Austrian 33-vuotias brassitoppari Lucas Galvão.

Varsinaiset maalipaikat menivät tasan, mutta Austrian 11 kulmapotkua Ilveksen yhtä vastaan kertovat paljon kummassa päässä ottelun painopiste oli.

Toiset osaottelut pelataan viikon kuluttua. Ilves matkustaa Wieniin ja pohjoisnorjalaisen Tromssan kaupungin nimi on painettu KuPS:n matkalippuihin.

Kolmannella kierroksella Ilveksen ja Austrian välisen ottelun voittaja kohtaa voittajan ruotsalaisen DFF:n ja luxemburgilaisen FC Progrèsin välisestä ottelusta. KuPS tai Tromsø IL saa vastaansa joko belgialaisen Cercle Bruggen tai skotlantilaisen Kilmarnock FC:n.

Kolmannella karsintakierroksella mukaan tulee lisää suomalaisväriä, sillä Mestareiden Liigasta pudonnut HJK jatkaa eurourakkaansa silloin Konferenssiliigassa.

Toimittaja ja kuvaus: Mika Laakso