Uutinen
|
02.08.2024

Ilves pudotti Austria Wienin – KuPS ei selvinnyt jatkoon

Tamperelaiset hakivat rangaistuspotkukilpailusta paikan kolmannelle kierrokselle. KuPS (kuvassa) hävisi Tromsø IL:lle 0-1 (0-1).

Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen toiset osaottelut pelattiin keskiviikkona ja torstaina. Ilves jatkoi yllätyksiään ja pudotti itävaltalaisvastustajansa Austria Wienin. Ottelupari meni rangaistuspotkukilpailuun saakka yhteismaalien oltua 5-5. Ilves voitti pilkkukisan 5-4. KuPS matkasi norjalaisen Tromsø IL:n vieraaksi (kuvassa) ja hävisi ottelun 0-1 (0-1). Se tiesi päätöstä kuopiolaisten eurotaipaleelle yhteismaalein 0-2.

Ilves lähti Wieniin 2-1 kotivoitto allaan. Austria nousi niskan päälle kummankin puoliajan puolivälissä, kun Andreas Gruber vei itävaltalaiset 2-0 ja Abubakr Barry uudelleen 3-1 johtoon. Aapo Mäenpään varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla viimeistelemä maali muutti tilanteeksi 3-2 ja yhteismaalit olivat nyt tasan 4-4.

Kumpikin joukkue teki yhden maalin jatko-ottelussa. Austria meni ensin johtoon, jonka Marius Söderbäck tasoitti 102. minuutilla.

Ilveksen valmennus hämmensi vastustajan pakkaa vaihtamalla Ville Sepän pois maaliltaan ja tuomalla Otso Virtasen maalipuiden väliin jatko-ottelun viimeisillä hetkillä. Virtanen nousi Ilveksen sankariksi torjumalla viimeisen, Dominik Fitzin ampuman vedon. Muut laukojat onnistuivat rangaistuspotkukilpailussa.

Konferenssiliigan kolmannella kierroksella Ilves kohtaa ruotsalaisen Djurgårdens IF:n. Ensimmäinen ottelu pelataan Tampereella 8. elokuuta ja toinen Tukholmassa viikkoa myöhemmin.

Mestareiden Liigan karsinnoissa pudonnut HJK palaa lepovuoron jälkeen eurokuvioihin. Konferenssiliigan kolmannella kierroksella se saa vastaansa montenegrolaisen FK Dečićin. Ensimmäinen ottelu pelataan Helsingissä ja toinen Podgoricassa.

Ke 31.7.2024, Wien, Franz-Horr-Stadion
Austria Wien - Ilves 4-5 rp (4-3, 3-2, 2-1)
yleisöä: 8 555

Yhteismaalit 5-5. Ilves kolmannelle kierrokselle rangaistuspotkukilpailun jälkeen.