PalloTV - Kausiennakko: MuSa:n otettava koneesta tehot irti
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
26.04.2021

Kausiennakko: MuSa:n otettava koneesta tehot irti

Pori eli jalkapalloilussa makeita päiviä 1990-luvulla. FC Jazz voitti kaksi Suomen mestaruutta, kansa kävi katsomoissa ja samba soi. Lihavia vuosia seurasivat ähky, ahdinko, tekohengitys ja lopulta konkurssi. Nyt kaupungin jalkapallolippua heiluttaa Musan Salama, jolla alkaa seitsemäs ja kolmas peräkkäinen kausi Ykkösessä.

MuSa haluaa pysyä pois protestilistoilta ja tunnustaa talouden reaaliteetit. Seuran pelaajabudjetti on karvan verran alle 100 000 euroa. Sillä ei kuuta tavoitella taivaalta ja vahvistustenkin kanssa ei ole varaa kokeiluihin. Nuolen on osuttava kerralla napakymppiin.

– Meillä ei riitä resurssit siihen, että ostaisimme joka paikalle sellaisia pelaajia, joita haluamme. Meidän täytyy kehittää porilaisia pelaajia – ja se on elinehtomme, että ulkomaalaishankintamme onnistuvat. Niiden ulkomaalaisten, joita hankimme, tulee olla loistavia pelaajia tähän sarjaan. Sellaisia ne ovat olleet, porilaisten pääpiiskuri Ville Ulanen sanoi Miesten Ykkösen verkkosivujen haastattelussa.

Ulasella on hyvä mahdollisuus luotsata joukkueensa edelliskautta parempiin sijoituksiin. Vaihtuvuus on ollut vähäistä ja joukkueen yhden vuoden kokeneempi runko säilyi.

– Meillä on ollut hyvä ja tasapainoinen joukkue. Runko on säilynyt, ja olemme pyrkineet viemään joukkuetta tiettyyn suuntaan. Se on näkynyt myös tulevan kauden joukkueen rakennuksessa, Ulanen tiivisti talven tapahtumat kentällä ja kabinetissa.

MuSa on luottanut kaudesta 2019 alkaneen nykyisen Ykkösen taipaleensa ajan japanilaispelaajiin. Niin nytkin - Yutaka Abe jatkaa Porissa, Naoki Maeda ja Mitsuru Tanida täydentävät vahvistukset trioksi. Merkittävin lähtijä on Juuso Aalto, joka takoo maaleja nyt Pietarsaaressa. Aallon jättämä 14 maalin aukko on iso.

MuSa tavoittelee selviytymistä ylempään loppusarjaan, mutta sen kanssa Ulasen saappaat ovat tukevasti maassa.

– On poikkeuksellisen vaikeaa asettaa joukkueita järjestykseen. Yläloppusarjaan menee todella kovat kuusi joukkuetta, ja päästäkseen sinne täytyy pelata vahva kausi. Sarjassa on paljon perinteikkäitä liigaseuroja – uskon, että Ykkönen on kovempi sarja kuin moni osaa ajatellakaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita: