PalloTV - Naisten SM-hopea saamassa uuden ulottuvuuden - Myös liigan kakkoselle avautuvat ovet Eurooppaan
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
30.09.2024

Naisten SM-hopea saamassa uuden ulottuvuuden – Myös liigan kakkoselle avautuvat ovet Eurooppaan

UEFA perustaa uuden eurosarjan naisten Mestareiden Liigan oheen.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA perustaa naisille uuden eurosarjan. Ensi kesänä käynnistyvän kilpailun nimi ja brändi tullaan julkaisemaan myöhemmin. Vielä tällä kaudella naisilla on vain yksi eurokilpailu, Mestareiden Liiga UWCL.

Perustettava eurosarja nostaa Kansallisen Liigan loppukauden panokset uuteen ulottuvuuteen. Uuden kilpailun myötä myös hopea tulee merkitykselliseksi, kun toiseksi sijoittunut pääsee myös eurokarsintoihin. KuPS ja HPS taistelevat uuden kilpailun karsintapaikasta. HJK on jo varmistanut Suomen mestaruuden ja osallistuu UWCL:n ensi kesän karsintoihin.

– Uudistus on ehdottoman tärkeää myös Subway Kansallisen Liigan kehittymiselle ja on hienoa, miten UEFA on tehnyt strategisia päätöksiä juuri jäsenmaidensa naisten pääsarjojen edistämiseksi. Tämä uusi kilpailu mahdollistaa kansainvälisiä otteluita useammalle joukkueelle ja nostaa samalla liigan standardeja korkeammalle, Kansallisen Liigan kehityspäällikkö Minna Kauppinen kertoo Suomen Palloliiton lehdistötiedotteessa.

Kansallisen Liigan puheenjohtaja ja UEFA:n naisten jalkapallokomitean jäsen Mariet Louhento pitää uudistusta merkittävänä mahdollisuutena suomalaiselle jalkapallolle.

– On hienoa, että kotimainen liiga saa lisää kiinnostavuutta. Kansallisen pääsarjauudistus sekä paikka UEFA:n kakkoskilpailussa tuovat lisää panosta liigaan ja mahdollistavat seuroille uusia tavoitteita. Tämä nostaa sarjan kilpailullisuutta, kun useammalla joukkueella on mahdollisuus taistella paikasta myös eurokentille, Louhento kommentoi.

Uusi seurajoukkuekilpailu pelataan kuuden kierroksen pudotuspelinä ja kaikki kierrokset, mukaan lukien finaali, ovat kaksiosaisia ottelupareja. Joukkueet kohtaavat toisensa niin kotikentällään kuin vieraissa.

Lähde: Suomen Palloliiton lehdistötiedote/PalloTV