PalloTV - Kausiennakko: FC Lahti liigan musta hevonen
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Ykkönen

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.04.2021

Kausiennakko: FC Lahti liigan musta hevonen

HJK on ylivoimainen mestarisuosikki, mutta alkaneen liigakauden muille kärkisijoille on tunkua. Viime vuosien vanhojen menestyjien joukkoon saattaa ilmestyä uusi kasvo, jos mäkihyppytornien varjossa FC Lahden kausi osuu napakymppiin.

Toista kauttaan Lahden valmentajana aloitteleva Ilir Zeleni on saanut käsiinsä laajentuneen ringin, jossa on arsenaalia viime vuotista enemmän niin määrällisesti kuin laadullisesti. Kovin kaappaus oli FC Hongassa pitkään pelanneen Javi Hervasin tulo FC Lahden keskikentän moottoriksi. Tärkeimpien tulijoiden joukossa ovat myös maalivahti Antonio Reguero (HJK), topparikolossi Teemu Penninkangas (Sligo Rovers) ja Chinedu Geoffrey (Olimpik Donetsk).

FC Lahden hyökkäys sai vielä kauden kynnyksellä lisävahvistuksen, kun senegalilainen Macoumba Kandji vaihtaa FC Hongan lahtelaisten paitaan.

Kaikkia tärkempiä tulijoita ja FC Lahden joukkuetta yleensäkin luonnehtii kokemus ja korkea ikä. Vaikka näennäisesti seuran keski-ikä on alle 25 vuoden, moni avainpelaaja on jo kolmen kympin ylittäneitä tai lähellä sitä. Reguero on jo 38-vuotias, puolustuksen avainhahmoista Timo Lahti 30, Jean-Christophe Coubronne 31, Kari Arkivuo 37 ja Teemu Penninkangaskin 28. Keskikentälle tullut Hervas on 31-vuotias ja Kandjikin jo 35.

Nestorit tuovat joukkueeseen kokemusta, joka ei voi olla näkymättä kentällä. Kokeneella pelaajalla on helppo työ ohjata nuorempiaan ja antaa vinkkejä niin pelissä kuin harjoituksissakin. Varjopuolena on tietysti se, että jokainen lisävuosi syö vauhtia - jalka tanssii vuosi vuodelta hitaammin. Loukkaantumisherkkyys kasvaa ja rasituksesta palautuminen ottaa entistä enemmän aikaa. FC Lahti siis tarvitsee leveämpää rinkiä.

Laajuus voi olla myös joukkueen pahin heikkous. Vaihtuvuus ei välttämättä auta yhteispelin rakentamisessa, kun jokaiseen otteluun joku on pakko ottaa huilivuoroon. Ensimmäiseen poissaoloon Mustat kuhnurit eivät kuitenkaan kaadu.

FC Lahti on Veikkausliigan musta hevonen. Mitalikantaan pääseminen vaatii kuitenkin täydellistä kautta mutta myös jonkin ylemmäksi rankatun seuran alisuorittamista.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: