PalloTV - Kuopiossa hyvätasoinen nolla-nolla
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
02.05.2021

Kuopiossa hyvätasoinen nolla-nolla

"KuPS ja HJK nyhjäsivät maalittoman" voisi olla ja monesti onkin ilman täysosumia päättyneen jalkapallo-ottelun lehtiotsikko, mutta tällä kertaa se puhuisi palturia. Maalit ovat aina pelin suola, mutta 0-0 päättyneen KuPS:n ja HJK:n leipoman kakun saattoi niellä hyvillä mielin.

Kuopion Keskuskentällä pelattiin maaleitta jäämisestä huolimatta viihdyttävä ja ajankohtaan nähden hyvätasoinen kotimainen jalkapallo-ottelu. Vastakkain olivat liigan kaksi parhaiten organisoitua ja erinomaista pallollista joukkuetta, jotka esittivät mainioita otteita molempiin suuntiin.

KuPS:n kannalta tasapeliä voi katsoa niin hyvän kuin pahankin näkökulmasta. HJK:n kaltaisen hyökkäysarsenaalin jättäminen nollille on kuopiolaisille ehdottoman hyvä saavutus ja siinä mielessä tasapeliin voi olla tyytyväinen. Voi olla myös siksi, että tasaisuudesta huolimatta HJK oli kuitenkin lähempänä onnistumista. Riku Riskillä oli toisen puoliajan alkajaisiksi helsinkiläisten paras maalintekopaikka, mutta Otso Virtanen KuPS:n maalilla venyi uskomattomaan paraatipelastukseen.

Joukkueet kohtaava uudelleen jo ensi viikonloppuna Suomen Cupin finaalissa Helsingin uusitulla Olympiastadionilla. Cupin voiton kannalta HJK sai nyt ennakkovaroituksen KuPS:n kyvyistä. Klubin rosterilla on varaa laittaa pykälää isompaa vaihdetta silmään. Kykeneekö KuPS siihen vastaamaan?

Ottelusta jäi mieleen myös erotuomari Mohammad Al-Emaran loukkaantuminen. Neljäntenä erotuomarina toiminut Ville Nevalainen veti viimeisen kympin ja lisäajan ilman vaikeuksia.

Lopuksi tulevaisuuden pubivisailuja varten pieni knoppi: KuPS:lla oli ilmeisesti mahdollisuus ottaa koronarajoituksista huolimatta jokunen vieras VIP-katsomoon, minkä vuoksi ottelun katsojaluvuksi ilmoitettiin 20. Luku merkitään toistaiseksi historian alhaisimmaksi liigaotteluiden yleisömääräksi. Luonnollisesti kauden kahdessa aikaisemmassa ja viime syksynä pelatussa FC Lahti - HIFK -ottelussa oli vähemmän katsojia - pyöreä nolla. Ne pelattiin kuitenkin kokonaan suljettujen ovien takana.

Normaalioloissa pelattujen liigaotteluiden pienin yleisömäärä on vuodelta 1995. FC Kuusysin ja Ponnistuksen välistä viimeisen kierroksen ottelua oli seuraamassa vain 196 katsojaa. Mestaruussarjavuosien yleisömäärät ovat löydettävissä kattavasti Jalkapallokirjan kansien välistä vuodesta 1965 lähtien. Pohjanoteeraus on vuodelta 1978. Kiffenin ja OTP:n välistä ottelua oli jännäämässä 97 katsojaa.

KuPS - HJK 0-0 (0-0)
yleisöä: 20

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: