PalloTV - Nyt naatitaan - KuPS voitti Suomen Cupin!
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
08.05.2021

Nyt naatitaan – KuPS voitti Suomen Cupin!

Kuopion Palloseura on vuoden 2021 Suomen Cupin mestari 32 vuoden odotuksen jälkeen. KuPS:n voitto tuli vaikeimman kautta, alivoimaisena, jatko-ottelun ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ja se tuli hallitsevaa Cup- ja Suomen mestaria vastaan.

Voitolla kuopiolaiset kuittasivat 50 000 euron voittorahan ja taivaspaikan eli pääsyn eurokentille uuden Konferenssiliigan karsintoihin.

Finaali oli tasokas ottelu, jossa vastakkain oli kaksi hyvin valmennettua ja organisoitua, pallollisesti kyvykästä sekä taktisesti kypsää jalkapallojoukkuetta. Ottelukuvaltaan loppuottelu vastasi ennakko-odotuksia, tarkkaa, riskitöntä ja kontrolloitua tekemistä. Älykästä pelaamista, kun panokset ovat suuret.

Mitään ei annettu ilmaiseksi. Pallonmenetysten jälkeen molemmat joukkueet ryhmittivät nöyrästi 8-9 pelaajaa pallon alle, joten yllätyksiä ei ollut tarjolla suuntaan eikä toiseen.

Ensimmäinen puolisko ei tarjonnut kuin yhden potentiaalisen maalipaikan, jossa HJK:n David Browne pääsi keskittämään päätyviivalta, mutta Filip Valencic ei osunut palloon keskeltä maalintekosektoria.  

Toinen puoliaika jatkui pitkälti samoissa tunnelmissa. Todelliset maalipaikat olivat vähissä, vaikka muutama läheltä-piti-tilanne nähtiinkin.

KuPS:n Daniel Carillo poistettiin kahden keltaisen myötä kentältä 63. peliminuutin kohdalla. Sen olisi luullut muuttavan pelin kulkua, mutta HJK ei yllättäen kyennyt hyödyntämään miesylivoimaansa. Peli jatkoi aaltoilemista kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Kun varsinainen peliaika päättyi maalittomana, pelattiin 2 x 15 minuutin jatko-ottelu, jossa klubin miesylivoima jo näkyi. Paine KuPS:n maalilla jatkoi kasvamistaan, mutta Valakarin miehistö piti pintansa.

Kun jatko-ottelun toisella puoliskollakaan ei HJK:n hallinnasta huolimatta nähty maaleja, ottelu ratkaistiin rangaistuspotkuilla.

Pilkut pistettiin sisään tasatahtiin aina neljänteen laukojaan saakka, jolloin KuPS:n Otso Virtanen otti kiinni HJK:n Luis Henriquen vedon. Kun molempien joukkueiden viimeiset vetäjät pistivät pallon pussiin, kuopiolaiset pääsivät nostamaan cup-kannua. Onneksi olkoon KuPS!

Viime viikonlopun maaliton sarjapeli mukaan lukien KuPS on pelannut 210 minuuttia HJK:ta, maan tulivoimaisinta hyökkäyskalustoa vastaan, päästämättä yhtään maalia. Onko se KuPS:n hyvyyttä vai HJK:n heikkoutta?

Toimittaja: Junnu Leskelä

HJK - KuPS 0-1 rp (0-0, 0-0)
Rangaistupotkukilpailu päättyi 4-5.

Artikkeliin liittyviä aiheita: