Ottelukooste
|
09.05.2021

FC Inter ratkaisi lisäajalla

FC Haka jäi ilman palkintoa FC Interin vieraana, kun se joutui taipumaan isännilleen lisäajan maalilla lukemin 1-2 (1-1).

FC Inter sai otteluun lentävän lähdön. Martti Haukioja ampui kovan maanuoliaisen verkkoon jo ensimmäisellä minuutilla, mutta se tuomittiin erotuomarin ja avustavan erotuomarin neuvonpidon jälkeen paitsioksi.

Kotijoukkue ei kauaa menetettyä johtomaalia surkutellut. Noah Nurmi ja Timo Furuholm repivät esityöllään Hakan puolustuksen repaleiksi. Benjamin Källman keräsi kiitokset ampuen Interin hyväksytysti ja ansaitusti johtoon. Källman oli pahanteossa jo hetkeä aikaisemmin, mutta silloin Mika Hilander veti Hakan maalilla pidemmän korren.

FC Haka toipui yllättävän hyvin ja nopeasti FC Interin salama-alusta. Eero-Matti Auvinen tasoitti pelin kulmapotkusta, joka tuotti FC Hakalle toisenkin osuman ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Se kuitenkin hylättiin yli 190-senttisen Luiyi de Lucasin jyrättyä Interin maalivahdin kentän pintaan. Erikoistilanteet tuottivat muutenkin Hakan parhaat maalintekopaikat.

Toinen puoliaika oli vieraiden taistelua, mutta palkkaa se ei siitä saanut. Vasta 86. minuutilla irti päästetty Jesper Engström ohjasi pallon lisäajalla Hilanderin längistä verkon perukoille ja FC Inter pääsi juhlimaan täyttä pistepottia.

FC Inter - FC Haka 2-1 (1-0)

7. 1-0 Benjamin Källman

31. 1-1 Eero-Matti Auvinen

90+3 2-1 Jesper Engström