PalloTV - Joko HJK onnistuu maalinteossa?

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
11.05.2021

Joko HJK onnistuu maalinteossa?

Tampereen Ilves saa Veikkausliigakauden ensimmäiseen kotiotteluunsa kovimman mahdollisen vastuksen, kun hallitseva tuplamestari HJK saapuu Ratinan stadionille. Kello 18.30 alkavaan otteluun ei päästetä yleisöä, mutta pelin voi nähdä Ruudulta.

Viime kaudesta radikaalisti uudistunutta nuorta Ilvestä on eri ennakoissa veikkailtu sarjan tyvipäähän. Vastustaja on puolestaan sarjan ehdoton voittajasuosikki, vaikka hävisikin Cup-finaalin viime viikonvaihteessa KuPS:lle.

Sen myötä ottelu tarjoaa kiinnostavan näkymän tämän kauden Veikkausliigaan voimasuhteisiin. Pystyvätkö Ilveksen nuoret kyvyt vastaamaan klubin rutiiniin, monipuolisuuteen ja tulivoimaan? Kuinka suuri sarjan oletetun tyven ja kärjen ero oikein on? Missä ero näyttäytyy ja millä tavalla? Vai nähdäänkö eroa ollenkaan?  

”Tulevan ottelun haaste on kova, onhan HJK selkeä suosikki. Meillä on kuitenkin hyvä flow päällä ja olemme valmiit kohtamaan kenet vain”, päävalmentaja Jarkko Wiss totesi Ilveksen verkkosivuilla.

Nuori tamperelaisryhmä kävi avauskierroksella hakemassa pisteet AC Oululta 0-2 numeroin. Päävalmentaja Wiss oli laatinut otteluun toimivan pelisuunnitelman. Joukkueen esitys oli nöyrä, kurinalainen ja tehokas.

HJK kohtasi KuPS:n kahteen otteeseen viime viikolla. Otteluiden varsinainen peliaika päättyi maalittomana. Jälkimmäinen ottelu oli Suomen cupin finaali, jonka KuPS vei pilkuilla. Ikävä ja jopa yllättävä tappio stadilaisille, jotka ovat jälleen asettaneet tavoitteekseen voittaa kaikki kilpailut, joihin osallistuvat kaudella.

Yksittäisissä peleissä voi tulla yllätyksiä. Se tiedetään, mutta miten maan ylivoimaisesti valo- ja tulivoimaisin joukkue pelaa peräti 210 minuuttia tekemättä maalia? Jatkuuko tähtisikermän kuiva kausi?

Sen uskaltaa veikata, että Ilves saa vastaansa ärsytetyn ja voitontahtoisen Suomen mestarin. Se tuskin tulee yllätyksenä Ilvekselle. Wiss tietää millä homma hoidetaan.

”Useimmiten HJK iskee todella nopeasti kiinni. Meidän täytyy miettiä, että millä alueella palloa ei ainakaan saa menettää. Meiltä pitää löytyä riskitön suoritus omassa päässä. Tilanteenvaihdot ja kurinalaisuus, niillä me pärjäämme”, Wiss toteaa Ilveksen verkkosivuilla.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: