PalloTV - Raportti: SJK kiihdytti AC Oulun alamäkeä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
15.05.2021

Raportti: SJK kiihdytti AC Oulun alamäkeä

AC Oulu kärsi lauantaina kauden kolmannen tappionsa SJK:lle numeroin 0-2 (0-0). Kauden ensimmäinen voitto helpotti SJK:n asemaa sarjataulukossa kahden 1-1 tasapelin jälkeen. AC Oulun asema puolestaan synkkeni entisestään.

AC Oulu aloitti kauden kahdella tappiolla, maalisuhde 1-5. Ilves vei ensimmäisen kotiottelun 0-2. Seuraavaksi IFK Mariehamn vei oululaisia 3-1. SJK pelasi kahdessa ensimmäisissä otteluissa 1-1 tasapelit KTP:tä ja HIFK:ta vastaan.

Molemmat joukkueet olivat lauantaina pakkovoiton edessä. Kummallakaan ei ollut varaa hävitä. Kolmella seuraavalla kierroksella tulee vastaan sarjan kärkijoukkueita. Niitä vastaan pisteet ovat tiukassa, joten tästä ottelusta oli saatava jotakin. Muuten päävastustajat uhkaavat karata sarjataulukossa.

Erityisen kriittistä pistetilin avaaminen oli AC Oululle, jonka jatko-ohjelma, HIFK, HJK, FC Honka, on sen verran haastava, että pistetilin avaaminen saattaa venähtää liiankin kauas sarjataulukkoa ajatellen. Eikä ohjelma ole yhtään sen helpompi seinäjokelaisille, HJK, FC Honka, KuPS.

Lauantain ottelu oli SJK:lta hyvä esitys. Seinäjokelaiset olivat parempia kaikessa. Joukkue tuli vierasotteluun aktiivisella, fyysisellä ilmeellä ja kontrolloi kenttätapahtumia alusta loppuun. Ottelun jälkeen huojentunut päävalmentaja Jani Honkavaara myönsi, että ottelussa oli pakkovoiton maku.

AC Oulun kannattajilla on aihetta olla pettyneitä kotijoukkueen esitykseen. Oululaisilta ei onnistunut oikein mikään. Joukkue hävisi kaksinkamppailut ja oma pallollinen peli oli yhtä sohjoa. Pallon tai pelin hallinnasta on turha puhua, jos joukkue ei kykene pelaamaan 3-4 helppoa syöttöä joukkueen sisällä. Voittaminen on vaikeata, jos joukkue ei onnistu ottelun aikana laukaisemaan kertaakaan vastustajan maalia kohti.  

Onko AC Oulun alkukausi ollut yllätys? Kevään perusteella tiedettiin, että maalinteko tulee olemaan vaikeata. Ja sitä se on kolmessa ensimmäisessä pelissä ollutkin, maalisuhde 1-7. ACO-leirissä kuitenkin uskottiin puolustuksen pitävyyteen. Seitsemän päästettyä maalia kolmeen otteluun antaa kuitenkin ymmärtää, että silläkin sektorilla on vielä tekemistä.

Maalintekijät:

53ʹ 0-1 Joonas Lepistö
61ʹ 0-2 Jake Jervis

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaus ja editointi: Olli Luoma-aho, Feeniks Visual

Artikkeliin liittyviä aiheita: