PalloTV - Riskit upottivat FC Lahden

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
17.05.2021

Riskit upottivat FC Lahden

HJK otti Riskin veljesten maaleilla 2-0 rutiinivoiton FC Lahdesta maanantai-iltana. Lahtelaisten päävalmentaja Ilir Zeneli oli laatinut otteluun puolustusvoittoisen pelisuunnitelman. Lahtelaiset olivat tulleet Bolt Areenalle yksi piste mielessä. Maanantain ottelu todisti jälleen, että HJK:n kotikentältä on vaikea saada pistettä, saati voittaa puolustamalla.

Hallitseva mestari HJK oli aloittanut kauden kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä. FC Honka kaatui avausottelussa kotona näyttävästi 4-2. Sitä seurasivat maaliton tasapeli KuPS:n vieraana ja viime viikon 0-3 vierasvoitto Ilveksestä.

FC Lahti puolestaan avasi kautensa 2-1 kotivoitolla FC Interistä. Lahtelaisten toinen ottelu, sekin kotona, päätyi KuPS:n 2-4 vierasvoittoon.  

Lahti oli tullut Bolt Areenalle puolustamaan. Joukkue piti huolen siitä, ettei HJK pelaa palloja puolustuslinjan selustaan, eikä yllättää pallon riistojen jälkeisillä nopeilla suunnanmuutoksilla. Vastustajan ei ole helppoa tehdä maalia, kun oma joukkue ehtii pallon menetysten jälkeen ryhmittämään 9 pelaaja pallon alle. Toimiva juttu puolustussuuntaan, mutta jättää oman hyökkäämisen satunnaisten vastahyökkäysten ja erikoistilanteiden varaan. HJK:ta vastaan Lahti sai aikaan yhden laukauksen maalia kohti. 

Lahtelaisten pelisuunnitelma tuskin yllätti HJK-leirissä. Klubin kotimatseissa on totuttu kohtaamaan matalalla makaavia vierasjoukkueiden blokkeja. Lääkkeeksi joukkue kokeili heittää pitempiä palloja suoraan hyökkääjille ja aikaisia keskityksiä rangaistusalueelle. Ensimmäisellä puoliajan Lahden taktiikka toimi erinomaisesti, tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Lahdella ei ollut ensimmäisellä puoliajalla suurta hätää, mutta jaksaisiko joukkue pitää pintansa vielä toisen puoliajan? Moni joukkue on sitä yrittänyt HJK:n kotikentällä, mutta harva onnistunut. Stadilaiset tekevät veikkausliigaotteluissa yleensä ainakin yhden maalin ottelussa kuin ottelussa.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että HJK:n kärsivällisyys palkittiin maalilla ottelun 67 minuutilla. Riku Riski sai oikean jalkansa vapaaksi rangaistusalueella ja laukoi pallon hallitusti takanurkkaan. Tappioasemassa Lahden oli pakko avata peliään saadakseen mahdollisuuden edes yhteen pisteeseen. 60. minuutin kohdalla kentälle vaihdettu Roope Riski kiitti lisätilasta ja vei joukkueensa 2-0 voittoon pelin 90. minuutilla.

Maalintekijät:

67ʹ 1-0 Riku Riski
90ʹ 2-0 Roope Riski

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: