PalloTV - Kestääkö KTP:n vire FC Interin kyydissä?

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
22.05.2021

Kestääkö KTP:n vire FC Interin kyydissä?

Viikonlopun liigakierroksella riittää jännättävää yllin kyllin, sillä ottelut ovat tv-katsojan näkövinkkelistä ripoteltu melko tasaisesti kalenteriin. FC Interin ja KTP:n välinen koitos aloittaa kierroksen Turun Veritas Stadionilla tänään klo 15:00.

Liigan kaksi nousijaa - AC Oulu ja KTP - ovat lähteneet sarjaan erilaisista lähtökohdista, rakentaneet joukkueensa eri tavalla, pelanneet erilaisella tavalla ja menestyneet kolmella ensimmäisellä kierroksella eri tavalla.

Koronakriisi kuritti KTP:tä kovalla kädellä ja ilman yhteistyökumppanien tukea seurassa oltiin lähellä laittaa lappu luukulle. Kotkalaiset ovat perinteisesti innokasta jalkapallokansaa ja koronarajoitusten myötä perinteiset yleisötulot jäivät viime kaudella pienemmäksi kuin normaalioloissa. Tämä näin vaikka seuran viime kauden yleisökeskiarvo 1203 katsojaa oli Ykkösen toiseksi paras ja olisi riittänyt ohittamaan Veikkausliigassakin kolme seuraa.

Seuran toimenpiteillä oli myös seurauksensa. Lomautusten ja yllätyksenä tulleen nousun takia osa oli ehtinyt tehdä sopimuksen muualle. Kassan sanelemana tämän kauden vahvistuksien nimivahvuus on vaatimaton ja osa hankinnoista tehtiin viime hetkellä. Asiatuntijat kautta linjan ovatkin lytänneet KTP:n varmaksi putoajaksi. "Kotkan pojista tehdään siipiä", otsikoi Urheilulehden liigaliite. "Ilman huippurutistusta KTP putoaa", lehti jatkaa.

Ainakin sarjan alun perusteella KTP:ltä ei ole puuttunut rutistusta. Mittarin lukema on ollut 110. KTP:llä on neljä pistettä, jotka se on saanut vieraskentiltä. Kotkalaiset puristivat sarja-avauksessa SJK:n tasapeliin 1-1 ja voittivat viime kierroksella FC Hakan Valkeakoskella 3-0. Siinä välissä FC Honka kävi näyttämässä jalkapallon pelaamisen mallia Kotkassa voittamalla isäntänsä 3-1.

Nousija kerää tunnetusti pisteensä alkukaudesta. Loppukaudesta sen rutistus yleensä hiipuu ja metkut jo tunnetaan. KTP:n tie on toistaiseksi kulkenut tätä rataa. Se on myös tunnustanut tosiasiat. KTP on jättänyt idealismin syrjään - jalkapalloilullisesti sen peli ei ole kaunista. Se raastaa, repii ja taistelee. Sarjapaikkansa lisäksi se taistelee todennäköisesti olemassaolostaan. Taistelu on näkynyt tulostaululla. Kuinka kauan se taisteluhenki riittää? Kantaako yllätysfaktori Interin tasoista joukkuetta vastaan?

Jalkapalloilussa on myös toinen lainalaisuus. Sarjanousijan toista vuotta pidetään vaikeampana kuin ensimmäistä. Koronarajoitukset ovat olleet tänä keväänä tiukempia ja sarja aloitettiin viime kaudesta poiketen ajallaan. KTP:n kotiavauksessa olisi voinut helposti olla 3000-3500 katsojaa. Jos pääsylippujen sekä kioski- ja fanituotemyynnin katsojakohtaiseksi tuotoksi laskee edes maltillisen 15 euroa per silmäpari, voi kukin siitä laskea, mitä tyhjille katsomoille pelaaminen KTP:lle maksaa.

Jos reilusti yli tonnin keskiarvolla joudutaan vaikeuksiin, mitä tapahtuu tämän kauden jälkeen? Yhteistyökumppanien reilua kättä tarvitaan ensi vuonnakin. Se on kuitenkin eri tarina se. Ensin pitää voittaa FC Inter. Ja sitten monta muutakin.

Kierroksen ottelut
La 22.5. FC Inter - KTP klo 15:00
La 22.5. FC Lahti - FC Honka klo 17:00
La 22.5. SJK - HJK klo 17:00
La 22.5. Ilves - KuPS klo 19:00
Su 23.5. AC Oulu - HIFK klo 18:30
Su 23.5. IFK Mariehamn - FC Haka klo 18:30

FC Interin videolla haastattelussa Noah Nurmi.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: