PalloTV - SJK katkesi lisäajalla
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
22.05.2021

SJK katkesi lisäajalla

SJK:n lauantaina kärsimä viime hetken 0-2 (0-0) kotitappio HJK:lle oli jälleen kerran todiste siitä, minkälaiset voimasuhteet ovat Veikkausliigassa. SJK:n esitys oli hyvä, kurinalainen ja taktisesti kypsä, mutta HJK:ta vastaan se ei riittänyt. Klubi käänsi lopulta ottelun voitokseen ottelun yliajalla.

SJK oli HJK-matsiin lähtiessä pienoinen kysymysmerkki. Paperilla joukkueella on laatua ja leveyttä, mutta konkreettiset arkipäivän näytöt ja sitä tukevat sarjapisteet puuttuivat. Maalin tasapelit KTP.tä ja HIFK:ta vastaan avauskierroksilla eivät antaneet selkeää kuvaa joukkueen iskuvoimasta. Viime viikonloppuna ryhmä haki Oulusta kolme pistettä. Ottelu oli vakuuttava näyttö joukkueen fyysisyydestä ja kurinalaisuudesta olkootkin, ettei vastus silloinkaan ollut sarjan kärkipäätä.

HJK oli puolestaan aloittanut kautensa sarjan voittajasuosikille kuuluvalla varmuudella. Avauskierroksella joukkue pisti FC Honkaa kotonaan pataan 4-2. Seuraavaksi ryhmä pelasi maalittoman tasapelin vieraissa KuPS:ia vastaan. Sitä seurasi 3-0 voitto Ilveksestä vieraissa ja 2-0 kotivoitto FC Lahdesta.

Lauantain ottelu tarjosi vastauksia siihen, missä SJK menee. Nähdyn perusteella joukkueen 3-5-2-muoto pystyy vastaamaan sarjan kärjen pallolliseen tekemiseen, vauhtiin ja taktisiin pyrkimyksiin. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä. Tämä viesti otettiin varmasti kiitollisuudella vastaan SJK-penkillä. Maalipaikat jäivät vähiin, mutta HJK oli silti pykälää vaarallisempi.

Avauspuoliskolla SJK:n puolustava kuusikko keskittyi pitämään huolen siitä, ettei Klubi pääse pelaamaan palloja puolustuslinjan taakse. Hätävarjelun liioittelu johti ajoittain siihen, että stadilaisten hyökkäävät pelaajat saivat liiaksikin tilaa SJK:n puolustuslinjan edessä. Oli vain ajan kysymys, milloin seinäjokelaisten päässä kolahtaa. Ensimmäinen puoliaika päättyi lopulta maalittomana.

Toiselle puoliajalla tultaessa HJK:n laatu ja tulivoima eivät olleet kadonneet mihinkään, mutta myös SJK sai hyökkäyspelinsä parempiin uomiin. Etenkin seinäjokelaisten vasen puolisko, Murilo etunenässä sai toistuvasti aikaan vaarana tuntua HJK-maalille. Hyvätasoinen ja viihdyttävä matsi kulki päästä päähän.

HJK on silti edelleen HJK. Yliajalla Miro Tenho pääsi puskemaan toppari Daniel O`Shaugnessyn pitkästä sivurajaheitosta Klubin 1-0 johtoon. Hetkeä myöhemmin vaihdosta tullut Anthony Olusanya sijoitti stadilaiset 2-0 voittoon. HJK:n kärsivällisyys palkittiin.

Viime hetken tappio varmasti harmittaa SJK-kannattajia, mutta joukkueen esitykseen he voivat silti olla tyytyväisiä, jos tappion jälkeen niin voi sanoa. Totuus ei silti pala tulessakaan. HJK on tämän maan ehdoton ykkösjoukkue ja SJK pystyi kamppailemaan sitä vastaan kunnialla 90 minuuttia. Yliajan kohtalokkaat minuutit tosin saattavat valvottaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaaraa.

SJK - HJK 0-2 (0-1)
90+2 0-1 Miro Tenho
90+4 0-2 Anthony Olusanya
yleisöä: 1612

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: