PalloTV - AC Oulun vaikeudet jatkuvat
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
23.05.2021

AC Oulun vaikeudet jatkuvat

Nousijajoukkue AC Oulun taivas musteni entisestään, kun HIFK kävi sunnuntai-iltana hakemassa Raatin stadionilta vierasvoiton lukemin 1-2 (1-1). Neljän pelatun ottelun jälkeen oululaisjoukkueen pistesarake näyttää edelleen nollaa ja sen maalisuhde on 2-9. Voiton myötä HIFK on HJK:n lisäksi sarjan ainoa tappioton joukkue.

AC Oulun lähtötilanne HIFK-otteluun oli haastava. Joukkue oli pakkovoiton edessä. Repussa oli tappiot sarjan kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta. Avauskierroksella tuli kotona loimeen Ilvekseltä 0-2. Sitä seuranneelta vierasreissulta oli tuomisina 3-1 tappio Maarianhaminan IFK:lle. Viime viikonvaihteessa SJK kävi hakemassa kolme pistettä Oulusta numeroin 0-2.

AC Oulun tappiot eivät sinänsä yllättäneet joukkuetta seuranneita, mutta tyyli jolla tappiot tulivat ovat ihmetyttäneet. Nousijajoukkueiden olemukseen on totuttu liittämään sanoja kuten taisteleva, nöyrästi puolustava, uhrautuva ja vaikeasti voitettava. Kolmella ensimmäisellä kierroksella AC Oulu ei ole ollut mitään näistä. Joukkueen tekeminen on pikemmin ollut vaaratonta ja ennalta arvattavaa.

Nuorella ja ei niin fyysisellä oululaisjoukkueella on alkukauden peleissä ollut vaikeuksia vastata vastapuolten fyysisyyteen, jonka seurauksena keskialueen pallon- ja pelinhallinta ovat päätyneet vastustajille. Ottelut ovat pahimmillaan näyttäneet isät vastaan pojat tyyppisiltä tapahtumilta.

HIFK-matsi antoi tappiosta huolimatta viitteitä paremmasta. AC Oulun ilme oli energinen ja työteliäs. Oululaisittain positiivista oli myös se, että joukkue kykeni aikaisemmista peleistä poiketen luomaan hetkittäistä vaaraa vastustajan maalille. Sitä oululaisten peli kaipaakin, sillä kaksi tehtyä maalia neljään ottelun ei vain riitä.

HIFK:lla on kasassa rutinoitunut Veikkausliigajoukkue. Se myös näkyi sunnuntai-iltana. Helpolla voitto ei tullut, mutta se ei pelitapahtumiin nähden ollut vääryys. HIFK oli maalin verran edellä. Päävalmentaja Joaquin Gomez oli laatinut olosuhteisiin sopivan pelisuunnitelman, jota joukkue sai verrattain rauhassa toteuttaa. Keskikentän päällikkönä hääräsi Mosa Yaghoubi, jolla oli hämmästyttävän paljon pelitilaa kolmen topparin alakerran edessä. Ja kun Mosalle antaa tilaa hän myös käyttää sen.

Päävalmentaja Gomez on alkukauden tulosten valossa onnistunut rakentamaan Rödalle tasapainoisen kokonaisuuden. Kaiken osuessa kohdalleen ryhmä pystyy laittamaan hanttiin mille tahansa joukkueelle Veikkausliigassa.

Maalintekijät:

32ʹ 0-1 Moshtagh Yaghoubi
39ʹ 1-1 Niklas Jokelainen
67ʹ 1-2 Felipe Sáez

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: