PalloTV - Pystyykö Ilves vastaamaan KTP:n fyysisyyteen?

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
28.05.2021

Pystyykö Ilves vastaamaan KTP:n fyysisyyteen?

Tampereen Ilves kohtaa KTP:n Ratinan stadionilla perjantai-iltana kello 18.30. Illan toisessa veikkausliigaottelussa HJK isännöi AC Oulua.

Ilves-KTP-matsin ottelukuva on helppo ennakoida, vai onko? Ilves pyrkii kontrolloimaan palloa ja peliä. KTP puolustaa tiivisti ja kontrolloidusti odottaen nopeiden vastaiskujen paikkaa. Vai ovatko Kotkan pojat saaneet päähänsä, että hyökkäys on paras puolustus kokemattomampaa ja ei niin fyysisesti vahvaa Ilvestä vastaan? Ajaako KTP miinaan?

Ilves ei halua painia. Näkyykö se pistemenetyksenä KTP:tä vastaan? Ilves on pallollisesti kyvykäs joukkue, jonka vastustajiksi sopivat alkukaudella nähdyn perusteella joukkueet, jotka myös haluavat pitää- ja pelata palloa. Miten käy, kun vastaan tulevat fyysiset ja taistelevat satamakaupungin jätkät, joita ei kiinnosta tyylipisteet vaan sarjapisteet. Pystyykö Ilves vastaamaan KTP:n fyysisisyyteen. Se lienee varmaa, että Kotkan pojat ottavat siitä selvän.

Veikkausliigan sarjataulukon tyvipään selviytymistaistelussa pelataan isoja pelejä heti alkukaudesta. Putoamis- tai karsintapeikon kanssa elävien seurojen olisi voitettava päävastustajansa, muuten ne uhkaavat karata sarjataulukossa. Lisäksi olisi hyvä yllättää muutama ennalta vahvempi joukkue. Alkukaudesta se saattaa vielä onnistua, kuten viime viikonvaihteessa nähtiin Ilveksen kylvettäessä KuPS:aa kotona 3-2.

Ilves ja KTP lukeutuvat seuroihin, joita on veikkailtu sarjan tyvipäähän. Joukkueissa on viime kauden jälkeen ollut turbulenssia ja niiden pre-seasonit jättivät toivomisen varaa. Molemmat seurat ovat reagoineet asiaan. Joukkueiden rostereita vahvistettiin sarjakauden alla. Lisäksi omaa pelaamista muokattiin ennakkoasetelmiin sekä sarjan alun olosuhteisiin sopiviksi ja työhanskat kaivettiin esille.

Nuori Ilves-lauma on aloittanut kautensa pirteästi. Joukkue lähtee KTP-matsiin sarjataulukon 5. sijalta. Neljän kierroksen jälkeen joukkueella on 7 pistettä, 2-1-1, maalisuhde 6-6. Avauskierroksella ryhmä haki 0-2 vierasvoiton AC Oulusta. Sitä seurasivat 0-3 kotitappio HJK:lle ja 1-1 tasapeli HIFK:n vieraana. Viime viikonvaihteessa Ilves kaatoi KuPS:n 3-2.

KTP tulee perjantain otteluun sarjataulukon 9. sijalta. Neljästä ensimmäisestä ottelusta joukkue on kerännyt 4 pistettä, 1-1-2, maalisuhde 6-6. Sarja-avauksessa kotkalaiset taistelivat 1-1 tasapelin SJK:n vieraana. Sitä seurasi 1-3 vierastappio FC Hongalle ja makea 0-3 vierasvoitto yhdestä päävastustajasta FC Hakasta. Viime viikonvaihteessa joukkue koki 2-1 tappion FC Interin vieraana.

Ottelu katsottavissa Ruudussa kello 18.30 alkaen.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: