PalloTV - HIFK:n tappioton putki poikki - Riveiro vei Gomezia
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
29.05.2021

HIFK:n tappioton putki poikki – Riveiro vei Gomezia

HIFK-FC Inter 1-4 (1-2)

HIFK:n neljän ottelun tappioton putki katkesi, kun FC Inter kävi kylässä hakemassa selvän 1-4 vierasvoiton. Ottelusta odotettiin taktista, mitä se olikin, mutta ei odotetulla tavalla.

Ennakossamme arvioimme, että ottelu ratkeaa siihen, kumpi ottaa pallolliset ohjat. Siitä ei syntynyt lauantaina suurta taistelua, kun Inter antoi suosiolla pallonhallinnan HIFK:lle. Interillä ei tosin ollut ensimmäisellä puoliajalla suurtakaan vaivaa pitää stadilaisten hyökkääminen kontrollissa.

Interin päävalmentajan Jose Riveiron laatiman pelisuunnitelman ymmärtää, kun muistaa että joukkueen suorat, nopeat vastahyökkäykset ovat myrkkyä kaikille joukkueille Veikkausliigassa. Siitä todisteena kaksi suorasta hyökkäyksestä tehtyä maalia HIFK:n verkkoon ensimmäisellä puoliajalla.

HIFK kuitenkin aloitti maalinteon. Ensimmäinen puoliaika oli edennyt puoliväliin, kun HIFK sai vapaapotkun 30-metristä. Sakari Mattila nosti leijan suoraan HIFK:n rangaistusalueelle ja Inter puolustus rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti. Peliä oli pelattu 24 minuuttia, kun Mosa Yaghoubi siirsi stadilaiset pilkulta 1-0 johtoon.

Minuuttia myöhemmin HIFK sai tuta Interin suorien hyökkäysten ja sen hyökkäyskolmikon tehon, kun Taiki Kagayama pääsi puttaamaan ottelun tasoihin Timo Furuholmin esityöstä. Suorasta hyökkäyksestä syntyi myös Kagayaman toinen osuma, joka vei Interin 1-2 johtoon juuri ennen puoliajan päättymistä.

Toisella puoliajalla joukkueet jatkoivat samoilla nuoteilla sillä erotuksella, että Inter pyrki prässäämään ylempää, kun siihen tarjoutui tilaisuus. HIFK oli edelleen enemmän pallolla, mutta pelitilannemaaliksi pitkät hyökkäykset eivät jalostuneet. Vaaran tuntua helsinkiläiset onnistuivat, ensimmäisestä puoliajasta poiketen luomaan, mutta tehot puuttuivat.

88. minuutilla sitten tapahtui se, mikä usein nähdään, kun häviöllä oleva joukkue joutuu pelaamaan riskirajoilla. Inter saa riiston keskialueella kesken HIFK-hallinnan ja pallo päätyy hyökkääjä Benjamin Källmanille, joka pääse nokatusten HIFK-veskarin kanssa ja laukoo turkulaiset 1-3 johtoon. Eikä siinä kaikki, lisäajalla Källman pääsi keskittämään ja pallo päätyy HIFK:n epäonneksi sen omasta pelaajasta omaan verkkoon. Riveiro-Gomez 1-0.

Maalintekijät:

24ʹ 1-0 Moshtagh Yaghoubi
25ʹ 1-1 Taiki Kagayama
44ʹ 1-2 Taiki Kagayama
88ʹ 1-3 Benjamin Källman
90+1ʹ 1-4 Pibe

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: